متاورس چیست؟

متاورس از مشهور ترین کلماتی است که امروزه در شبکه های اجتماعی می‌شنویم. این کلمه به چه مفهومی اشاره دارد؟ پلتفرم متاورس چه ویژگی هایی دارد و از چه خدماتی پشتیبانی می‌کند؟

اصطلاح «Metaverse» کلمه ای هست که از دو کلمه «meta» و «universe» تشکیل شده است. این اصطلاح به طور کل برای اشاره به آینده پیش‌ بینی ‌شده اینترنت که اغلب به عنوان وب 3.0 نیز شناخته می‌شود، استفاده می‌شود. انتظار می‌رود این تکامل اینترنت باعث ایجاد فضا های سه بعدی شود و دسترسی کاربران به واقعیت مجازی و تجربیات جدید فراهم کند. متاورس به پلتفرم های دیجیتال یکپارچه فعلی و آینده اشاره دارد که بر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده متمرکز شدند. به طور کلی، این پروژه به عنوان مرز بعدی اینترنت مطرح می‌شود و به عنوان یک فرصت تجاری و مالی قابل توجه برای صنعت فناوری و سایر بخش ها دیده می‌شود. در این مطلب هلدینگ آلنداینوست به معرفی این پروژه می‌پردازد.

متاورس

Metaverse چیست؟

متاورس یک رسانه اجتماعی هست که با استفاده از دستگاه هایی مانند هدست واقعیت مجازی، عینک های دیجیتال، گوشی های هوشمند و سایر دستگاه ها به کاربران امکان دسترسی به محیط های سه بعدی مجازی یا واقعیت افزوده را می‌دهد که در آن کاربران می‌توانند کار کنند و یا با دوستان خود ارتباط برقرار کنند. انجام تجارت، بازدید از مکان‌ های دور و دسترسی به فرصت‌ های آموزشی، همه در محیطی جدید و با استفاده از این فناوری ممکن است. این جهان مجازی فقط یک نوع از تجربه نیست، در عوض به مجموعه‌‌ای از تجربیات دیجیتالی همه جانبه اشاره دارد که در آینده در دسترس کاربران قرار می‌گیرد و به آنها اجازه می‌دهد تا در طیف وسیعی از فعالیت‌ های مختلف در فضا های کاملا دیجیتالی شرکت کنند. این می‌تواند به معنای شرکت در یک بازی چند نفره واقعیت مجازی بزرگ باشد که از طریق هدست VR قابل دسترسی است یا تجربه فضا های دیجیتال و فیزیکی یکپارچه مانند مکان های خاص که کاربران تجاری از طریق عینک دیجیتال یا گوشی های هوشمند بازدید می‌کنند.

متاورس یک فضای دیجیتال ساده نیست، بلکه چندین فضا، تجربه و شبکه دیجیتالی است که در حال حاضر توسط شرکت‌‌ها برای ارائه تجربیات دیجیتال واقعی‌تر و فراگیرتر ایجاد شدند. این فناوری دارای طیف وسیعی از قابلیت‌ها است، مثل همکاری پلتفرم‌ های واقعیت افزوده که می‌تواند ترکیب بهتری را برای تیم ‌های راه دور فراهم کند که به عنوان مثال ممکن هست به آژانس ‌های املاک اجازه میزبانی تور های خانگی مجازی را بدهد. بسیاری از رسانه‌ های اجتماعی و شرکت‌ های فناوری مانند Meta Platforms (فیس‌بوک سابق) و مایکروسافت سرمایه‌گذاری هنگفتی روی Social VR می‌کنند تا پلتفرم‌ هایی ایجاد کنند که افراد بتوانند به صورت اجتماعی به هم متصل شوند یا از راه دور کار کنند.

بازی های متاورسی

در حال حاضر، برخی از جنبه ‌های این پلتفرم در بازی‌ های ویدیویی موجود، قابلیت آنلاین بودن مانندSecond Life ، Minecraft و Fortnite است. همچنین برخی از این بازی ها که به نام بازی های درآمدزا متاورسی مشهور هستند از تکنولوژی بلاک‌چین و شبکه توکن های NFT برای درآمدزایی از طریق بازی استفاده می‌کنند. این بازی‌‌ها تجربه‌ های اجتماعی و مجازی همه جانبه‌ای را ارائه می‌دهند که یک دنیای مجازی پایدار دارند که بازیکنان از سراسر جهان می‌توانند به طور همزمان در آن شرکت کنند. در حالی که متاورس با واقعیت مجازی دارای تفاوت هایی هستند، در متاورس شما موارد بیشتری از واقعیت مجازی یا همان VR را تجربه خواهید کرد. مهدی بیزیکسر یکی از گیمرهای حرفه ای است که در زمینه ی بازی های متاورسی 

تاریخچه متاورس

در سال 1838، دانشمند سر چارلز ویتستون مفهوم «دید دوچشمی» را ترسیم کرد، جایی که شما دو تصویر، یکی برای هر چشم، را برای ایجاد یک تصویر سه بعدی ترکیب می کنید. این مفهوم منجر به توسعه استریوسکوپ‌‌ها شد، فناوری که در آن از احساس عمق ذهن برای ایجاد یک تصویر سه بعدی استفاده می‌شد. این همان مفهومی است که امروزه در هدست های VR مدرن استفاده می‌شود. اکنون به سال 1935 سفر می‌کنیم که نویسنده علمی تخیلی آمریکایی، استنلی واینبام، کتاب عینک پیگمالیون را منتشر کرد، که در آن شخصیت اصلی با استفاده از یک جفت عینک که بینایی، صدا، چشایی، بویایی و لامسه را ارائه می‌کرد، وارد دنیایی خیالی می‌شد.

در اوایل دهه 1990، سگا (SEGA) ماشین های آرکید واقعیت مجازی مانند شبیه ساز حرکتی SEGA VR-1 را معرفی کرد که کاربران در بسیاری از بازی ها از آن لذت می بردند. سپس پالمر لاکی، یک کار آفرین و مخترع 18 ساله، نمونه اولیه هدست واقعیت مجازی Oculus Rift را در سال 2010 ایجاد کرد. با میدان دید 90 درجه و استفاده از قدرت پردازش کامپیوتری، این هدست انقلابی دوباره را به VR آورد. ارنست کلین کتاب Ready Player One را در سال 2011 منتشر کرد و به ما نگاهی دوباره به دنیای کاملاً متفاوتی داد که می‌توانستیم برای فرار از واقعیت وارد آن شویم. این کتاب به یک موفقیت بزرگ تبدیل شد و کارگردان استیون اسپیلبرگ در سال 2018 آن را تبدیل به یک فیلم سینمایی کرد.

خالق متاورس کیست؟

اصطلاح متاورس برای اولین بار در رمان نیل استیونسون، تصادف برفی در سال 1982 استفاده شد. متاورس استیونسون مکانی مجازی بود که شخصیت‌ها می‌توانستند برای فرار از یک واقعیت وحشتناک به آنجا بروند.

متاورس

اصطلاحات متاورس

دنیای متاورس اصطلاحات زیادی دارد و معنی های مختلفی را در خود جای داده است. در این بخش معنی برخی از کلمات پراستفاده در این پلتفرم را عنوان کردیم:

وب1 (Web 1.0) چیست؟

این اولین نسخه از وب شامل چند نفر بود که صفحات وب و محتوا را برای گروه بزرگی از خوانندگان ایجاد می کردند و به آنها امکان دسترسی به اطلاعات و محتوا را از منابع می‌داد. می‌توانید وب 1.0 را به این صورت خلاصه کنید: برای کمک به افراد در یافتن اطلاعات بهتر طراحی شده بود. این نسخه وب به کاربرانی که برای داده ها جستجو می‌کنند اختصاص داده شد. گاهی اوقات «وب فقط خواندنی» نیز نامیده می شود چرا که اشکال، تصاویر، کنترل ها و تعاملی که ما در اینترنت امروزی از آن لذت می‌بریم، نداشت.  مردم از اصطلاح «وب 1.0» برای توصیف اولیه ترین شکل اینترنت استفاده می‌کنند. کاربران اولین نمونه از یک شبکه جهانی را دیدند که به ارتباطات دیجیتال و پتانسیل اشتراک گذاری اطلاعات در آینده اشاره می‌کرد.

وب2 (Web 2.0) چیست؟

اگر وب 1.0 از تعداد کمی از افراد تشکیل شده بود که برای مخاطبان بیشتری محتوا تولید می‌کردند، وب 2.0 حجم خیلی بزرگ تری از همان بود. وب 1.0 متمرکز بر خواندن و وب 2.0 روی مشارکت تمرکز داشت. این فرم اینترنتی بر محتوای تولید شده توسط کاربر(UGC)، سادگی استفاده، تعامل و سازگاری بهبود یافته با سایر سیستم ها و دستگاه ها تأکید دارد. در وب 2.0 همه چیز در مورد تجربه کاربر نهایی است، در نتیجه، این نسخه از وب مسئول ایجاد جوامع، همکاری، گفتگو و رسانه های اجتماعی بود. در نتیجه، وب 2.0 شکل اولیه تعامل وب برای اکثر کاربران امروزی بوده. وب 2.0 یک نسخه بهتر و پیشرفته‌تر از نسخه قبلی خود است که از فناوری های مرورگر وب مانند چارچوب های جاوا اسکریپت استفاده می‌کند.

وب3 (Web 3.0) چیست؟

برای درک بهتر معنی وب 3.0، باید به آینده نگاه کنیم. اگر چه در حال حاضر عناصری از وب 3.0 وجود دارد، اما هنوز تا تحقق کامل راه در پیش دارد. وب 1.0 «وب فقط خواندنی»، وب 2.0 «وب اجتماعی مشارکتی» و وب 3.0 «وب خواندن، نوشتن، اجرا» است. این مرحله تعامل و استفاده از وب، کاربران را از پلتفرم های متمرکز مانند فیس بوک، گوگل یا توییتر دور کرده و به سمت پلتفرم های غیرمتمرکز و تقریباً ناشناس می‌برد. مخترع وب جهانی، تیم برنرزلی، در ابتدا وب 3.0 را «وب معنایی» نامید و یک اینترنت هوشمند، مستقل و باز را تصور کرد که از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده می‌کند تا به عنوان «مغز جهانی» محتوا را پردازش و به صورت مفهومی و متنی اجرا کند. این نسخه ایده‌آل به دلیل محدودیت ‌های فن ‌آوری، مانند اینکه چقدر تبدیل زبان انسانی به چیزی که رایانه‌ها به راحتی آن را درک می‌کنند هزینه‌بر و پیچیده است، هنوز به نتیجه نرسیده است.

دنیای مجازی (Virtual World)

دنیای مجازی یک محیط شبیه‌سازی شده است که برای بسیاری از کاربرانی که می‌توانند با استفاده از آواتار به طور همزمان و مستقل دنیا را جست‌وجو کنند، دسترسی داشته باشند. دنیای مجازی داده ‌های ادراکی را به کاربر ارائه می‌کند و در عین حال کنش‌ ها و ارتباطات دیگر کاربران را همراه با حرکات آن‌ ها نیز در بر می‌گیرد. بازی‌ های آنلاین چند نفره بزرگ، از جهان ‌های مجازی استفاده می‌کنند تا به بازیکنان امکان انجام کارهایی مانند ساخت و ساز و سفر بین فضا های داخل دنیا بدهند. به این جهان های مجازی گاهی دنیا های مصنوعی نیز گفته می‌شود. طرفداران دنیا های مصنوعی معتقد هستن که این پلتفرم پتانسیل کاربرد های زیادی خارج از بازی ها دارد. مواردی از این استفاده ها ارتباط و همکاری دو نرم افزار و یا مراقبت های پزشکی هستند.

واقعیت مجازی (Virtual Reality)

واقعیت مجازی استفاده از فناوری کامپیوتری برای ایجاد محیط های شبیه سازی شده است. واقعیت مجازی، کاربر را در یک فضای سه بعدی قرار می‌دهد که در آن کاربران به ‌جای مشاهده صفحه‌ نمایش در مقابل خود، غرق در دنیای سه‌بعدی می‌شوند و با آن‌ها تعامل دارند. واقعیت مجازی در حال حاضر برای بازی های ویدیویی استفاده می‌شود، اما می‌تواند برای جلسات مجازی، آموزش پزشکی یا آموزش نظامی استفاده شود. شخصی که از تجهیزات واقعیت مجازی استفاده می‌کند می‌تواند کارهایی مانند نگاه کردن به دنیای مجازی، حرکت و تعامل با اشیاء و سایر کاربران را انجام دهد.

واقعیت افزوده (Augmented Reality)

واقعیت افزوده شبیه به واقعیت ترکیبی هست که روشی تعاملی برای تجربه محیط های دنیای واقعی ایجاد می کند. واقعیت افزوده تجربیات دنیای واقعی را از طریق تجهیزات سنسوری دیجیتال مانند تصاویر، صداها، داده ‌های حسی یا داده‌ های بویایی بهبود می‌بخشد. واقعیت افزوده ادغام دنیای واقعی و مجازی، تعامل در زمان واقعی و تجسم سه بعدی اشیاء مجازی و واقعی را دارد. نمونه ای از نحوه استفاده از آن اجازه دادن به خریداران برای تجسم و دیدن محصولی که در نظر دارند در محیطی مشابه به خانه خود هست.

متاورس در ایران

تفاوت های واقعیت افزوده  (AR)و واقعیت مجازی (VR)

در حالی که هر دو فناوری واقعیت شبیه‌ سازی شده هستند، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بر اجزای زیر بنایی متفاوتی تکیه دارند و عموماً به مخاطبان متفاوتی خدمات می‌دهند. در واقعیت مجازی، کاربر تقریباً همیشه از هدست چشم پوش استفاده می‌کند تا دنیای واقعی را کاملاً جایگزین دنیای مجازی کند. ایده واقعیت مجازی این است که دنیای واقعی را تا حد امکان حذف کند و کاربر را از آن جدا کند. پس زمانی که وارد جهان واقعیت مجازی می‌شوید همه چیز ممکن می‌شود، از بازی‌ها گرفته تا خلق دوباره زمین! در حالی که VR دارای برخی کاربرد های تجاری در طراحی محصول، آموزش، معماری و فروش هست، امروزه اکثر برنامه های VR در مورد سرگرمی و به ویژه بازی ها هستند.

از سوی دیگر، واقعیت افزوده، دنیای شبیه سازی شده را با دنیای واقعی ترکیب می‌کند. در اکثر برنامه‌ها، کاربر برای انجام این کار از صفحه گوشی هوشمند یا تبلت استفاده می‌کند، دوربین گوشی را به نقطه‌‌ای می‌گیرد و یک ویدیو از همان نقطه به صورت زنده پخش (stream) می‌کند. سپس روی صفحه با اطلاعات مفیدی پوشانده می‌شود که شامل پیاده سازی هایی مانند دستورالعمل های تعمیر، اطلاعات یا داده های تشخیصی است. با این حال، AR می‌تواند در برنامه های سرگرمی نیز استفاده شود. بازی موبایل Pokemon Go که در آن بازیکنان سعی می‌کنند موجودات مجازی را هنگام حرکت در دنیای واقعی به تصویر بکشند، یک نمونه از واقعیت افزوده است.

واقعیت ترکیبی (Mixed Reality)

اصطلاح «واقعیت ترکیبی» در مقاله ای در سال 1994 توسط پل میلگرام و فومیو کیشینو معرفی شد. واقعیت ترکیبی یک محیط کاربری است که در آن واقعیت فیزیکی و محتوای دیجیتال به گونه‌ای ترکیب می‌شوند که تعامل با اشیاء دنیای واقعی و مجازی را ممکن می‌سازد. برخلاف واقعیت مجازی که کاربر نهایی را در یک محیط کاملاً دیجیتالی غرق می‌کند، یا واقعیت افزوده که محتوای دیجیتال را روی یک محیط فیزیکی قرار می‌دهد، واقعیت ترکیبی تنظیمات دیجیتال و دنیای واقعی را با هم ترکیب می‌کند. در واقعیت ترکیبی، شما فقط در دنیای مجازی یا کاملاً در دنیای واقعی نیستید، بلکه جایی در بین این دو جهان هستید.

اقتصاد های مجازی

اصطلاح «اقتصاد مجازی» برای اولین بار برای اشاره به مبادله یا فروش کالاهای مجازی در بازی های آنلاین، به ویژه بازی های آنلاین چند نفره عظیم استفاده شد. در برخی از این بازی ها، بازیکنان می‌توانند از یکدیگر چیزهایی بخرند و پول واقعی را با پول مبتنی بر بازی مبادله کنند. با این حال، اقتصاد های مجازی اکنون می توانند ارز های دیجیتال (Cryptocurrency) و توکن های بازار NFT را نیز در خود جای دهند. بسیاری بر این باورند که شرکت ‌های رسانه‌ های اجتماعی و سایر شرکت‌ ها ممکن هست در آینده ارز های مجازی خود را ایجاد کنند.

متاورس در دنیای امروز

شرکت هایی وجود دارند که در حال حاضر محصولات یا خدمات متاورس را در دسترس مصرف کنندگان دارند یا اعلام کرده اند که آنها را ایجاد می کنند.

1. فیسبوک یا پلتفرم متا

در پاییز 2021، فیس بوک اعلام کرد که نام خود را به Meta Platforms (پلتفرم متا) تغییر می‌دهد و سرمایه گذاری زیادی برای ایجاد تجربیات متاورس انجام می‌دهد. با انجام این کار، از مالکیت فعلی خود بر Oculus، یک شرکت تجهیزات واقعیت مجازی، استفاده کرد.

2. مایکروسافت

در همین حال، مایکروسافت بر روی تطبیق فناوری هایی که در حال حاضر برای متاورس دارد تمرکز می‌کند. آنها سرویسی به نام Mesh دارند که یک پلتفرم واقعیت ترکیبی هست که به کاربران اجازه می‌دهد از طریق تلفن هوشمند یا لپ تاپ خود به محیط های واقعیت افزوده دسترسی داشته باشند بدون اینکه نیازی به خرید هدست واقعیت مجازی داشته باشند. مایکروسافت همچنین قصد دارد تیم های خود را در جهان مجازی ترکیب کند و تجربه‌ای فراگیرتر برای کارکنان از راه دور و جلسات مجازی ایجاد کند.

3. اپیک گیمز (Epic Games)

اپیک گیمز سازنده بازی دیجیتال محبوبFortnite ، در حالی که این شرکت با بازی های ویدیویی شروع به کار کرد، اکنون به سمت ایجاد تجربیات اجتماعی مجازی مانند کنسرت های موسیقی یا مهمانی های رقص رفته و قصد استفاده از جهان متاورس را در تجربیات خود دارد.

متاورس و ارز های دیجیتال

ارتباط ارز های دیجیتال با متاورس نامشخص است. علاوه بر این، تغییرات نظارتی برای بخش ارز های دیجیتال هنوز در حال گسترش هست و می‌تواند به طور قابل توجهی بر جذابیت ارز دیجیتال جهان های مجازی تأثیر بگذارد. انتظار می‌رود ارز های دیجیتال از پلتفرم اصلی استفاده کنند، به گفته مایکل سونن‌ شاین، مدیر عامل Grayscale: متاورس یک فرصت بالقوه درآمد سالانه 1 تریلیون دلاری را برای دنیای کریپتو ارائه می‌کند، البته ابتدا از طریق اقتصاد های مجازی در دنیای بازی‌ های دیجیتال و سپس به عنوان ارزی که می‌تواند به سایر تجربیات این جهان دیجیتالی سوخت و قدرت دهد.

متاورس و توکن های غیر قابل تعویض (NFT)

وقتی در مورد اتحاد توکن های غیر قابل تعویض (NFT) با متاورس صحبت می کنیم، سؤالات زیادی وجود دارد که می توانیم از خود بپرسیم: آیا NFT ها به دسترسی پلتفرم کمک می کنند؟ آیا آنها مسئول تعریف آینده پلتفرم خواهند بود؟ بلاک چین در این جهان های مجازی چه نقشی دارد؟ NFT ها یا توکن های غیرقابل تعویض یک روش جدید از دارایی های دیجیتال هستند. آنها منحصر به فرد، تقسیم ناپذیر و تغییر ناپذیر هستند. فرصت های تجاری نامحدود ارائه شده توسط متاورس، پیوند آنها با NFT ها را به پیشرفت تبدیل می‌کند. NFT ها می‌توانند به دسترسی انحصاری برای ورود به یک مکان معین باشند همچنین میتوانند اسناد مالکیت مجازی کمک کنند. در واقع، آنها یکی از کلید های تغییر طراحی بنیادی هستند.

متاورس چیه

بزرگ ترین پروژه های متاورس

Decentraland: نرم افزاری است که بر روی اتریوم اجرا می شود و به دنبال ایجاد انگیزه در شبکه جهانی از کاربران برای راه اندازی دنیای مجازی مشترک است. کاربران دیسنترالند می‌توانند املاک دیجیتالی را خرید و فروش کنند، در حالی که در این دنیای مجازی کاوش، تعامل و بازی می‌کنند. با گذشت زمان، این پلتفرم برای پیاده ‌سازی اپلیکیشن ‌های ارتباطی، پرداخت‌ های درون ‌جهانی و ارتباطات فرد به فرد برای کاربران تکامل یافته است. دو نوع مختلف از توکن ها بر عملیات در دیسنترالند نظارت دارند:

  • LAND- یک توکن غیر قابل تعویض (NFT) که برای تعریف مالکیت قطعات زمینی که نشان دهنده املاک دیجیتال است استفاده می شود.
  • MANA- یک ارز دیجیتال که خرید LAND و همچنین کالا ها و خدمات مجازی مورد استفاده در دیسنترالند را ساده سازی می‌کند.

بازی دسنترالند از بازی های پرطرفدار متاورسی است و در سال 2015 راه اندازی شد که در شروع یک بازی پیکسلی دو بعدی بود و سپس توسط توسعه دهندگان متخصص بهبود یافت. در سال 2016 بازی دیسنترالند به شکل سه بعدی مدل سازی شد و در سال بعد توانست اولین نسخه بتا خود را منتشر کند. در این بازی قطعات کوچک زمین تقسیم بندی شده و به قیمت های مختلف به عنوان زمین متاورسی فروخته می شود. شاید برایتان جالب باشد اما زمین های متاورسی بازی دسنترالند هزاران دلار ارزش دارند. در سال 2018 در بازی دسنترالند این موقعیت برای کاربران فراهم شد تا هر آن چه که می خواهند بسازند و آن را خریدوفروش کنند. در سال 2020 ویژگی ای به نام Decentraland SDK به وجود آمد که اجازه ی ایجاد محتوا و برنامه های کاربردی را به کاربران خود می دهد. به طور کلی بازی دیسنترالند به مرور توسعه یافته و ویژگی ها یا امکانات جدیدی به این بازی افزوده شد. یکی از دلایل محبوبیت بینظیر بازی دسنترالند، رابط کاربری و گرافیک آن است که کاربران را جذب می کند. بازی دیسنترالند یک بستر متاورسی بی حدومرزاست که روز به روز به امکانات و خدمات آن افزوده می شود.

همانطور که گفته شد بازی دسنترالند به این صورت است که قطعات زمین با توجه به موقعیت و اندازه آن ها در قالب NFT خریدوفروش می شود و در ادامه می توانید با توجه به هدف، نوع سازه و موقعیت زمین شروع به ساخت و ساز کنید. در این بازی از توکن های بومی که شامل ارز  MANA است، استفاده می شود و برای استفاده بدون محدودیت از امکانات بازی باید از ارز مانا استفاده کنید. علاوه بر این کاربرانی که ارز مانا داشته باشند، می توانند در رای گیری و تصمیم گیری های آینده بازی مشارکت کنند. برای فعالیت در بازی کاربران در قالب یک آواتار بازی می کنند که این امکان در وجود دارد تا آواتار خود را شخصی سازی کنید و متناسب با سلیقه خودتان آن را تغییر دهید.

Sandbox: سومین پروژه بزرگ متاورس مبتنی بر بلاک چین اتریوم است. این به کاربران امکان می‌دهد دارایی های خود (مانند املاک و ...) و تجربیات بازی خود را ایجاد و به اشتراک بگذارند و از آن کسب درآمد کنند. افراد می توانند دارایی ها، بازی، مالکیت دارایی و دارایی های درون بازی خود را در دنیای مجازی داشته باشند. علاوه بر این، آنها می توانند چنین دارایی هایی را بفروشند و در ازای آن پول واقعی کسب کنند. همراه با بلاک چین، سندباکس از پتانسیل توکن ‌های غیرقابل تعویض (NFT) استفاده می‌کند تا به مردم اجازه دهد دنیای مجازی را تجربه کنند. NFT ها ویژگی هایی مانند امنیت و اصالت را به کاربران می‌دهند.

سندباکس از دیگر بازی های درآمدزای متاورسی است که به صورت غیرمتمرکز بوده و بر روی شبکه اتریوم ذخیره شده است. در این بازی کاربران می توانند شروع به طراحی و سپس خریدوفروش اقلام دیجیتالی خود کنند. بازی سندباکس از جمله بازی های پیشگام بر پایه NFT است که طرفداران زیادی هم جذب کرده است. بازی سندباکس دارای توکن های بومی خودش است و گروه های مختلف با توجه به نوع فعالیتی که دارند از آن توکن ها استفاده می کنند و دارای مجموعا 6 توکن اصلی است که هر توکن ارزش مخصوص به خود را دارد. این توکن ها شامل توکن SAND، ASSET ،  LAND می باشد و کاربرانی که توکن SAND داشته باشند، می توانند شروع به بازی در پلتفرم سندباکس  کنند. با بازی کردن مداوم در سندباکس می توانید این توکن های بومی را دریافت کنید و برای دریافت توکن LAND یا ASSET لازم است تا ابتدا توکن SAND را داشته باشید. کاربرانی که توکن SAND را داشته باشند می توانند در رای گیری ها و تصمیم گیری های مهم بازی شرکت کنند و در حقیقت تصمیم گیری ها در جهت بهبود مسیر و آینده بازی سندباکس است. لازم به ذکر است که دارندگان توکن SAND می توانند حق رای خود به کاربران دیگر نیز منتقل کنند. علاوه بر بازی کردن یکی دیگر از راه های کسب درآمد در بازی پرطرفدار سندباکس، استک کردن توکن SAND است که با انجام این فعالیت می توانید توکن های بیشتری نیز کسب کنید و به مراحل بالاتر مثل جم یا کاتالیست نیز دسترسی خواهند داشت.

Axie Infinity: اساسا یک بازی برای کسب درآمد است که از NFT و ارزهای دیجیتال برای فعال کردن چشم ‌انداز های درآمد زایی در پلتفرم استفاده می‌کند. اکسی اینفینیتی از ارز دیجیتال مبتنی بر اتریوم خود برای تقویت، توسعه و استفاده از «Axies» یا موجودات دیجیتال در بازی استفاده می‌کند. موجودات دیجیتال یا «Axies» اساساً NFT هستند که گواهی منحصر به فرد مالکیت را به بازیکنان اختصاص می‌دهند.

بازی اکسی اینفینیتی از بازی های پرطرفدار در حوزه متاورس است که مبتنی بر بلاکچین بوده و یه عنوان یک روش درآمدزایی می توان روی این بازی حساب کرد. در این بازی پس از ثبت نام با استفاده از یک کیف پول ارزدیجیتال یک حساب کاربری بلاکچینی ساخته و شروع به فعالیت می کنید. در مرحله ی بعد یک آواتار مخصوص به بازی اکسی اینفینتی که حیوانات خانگی هستند، ساخته و با آن ها به بازی خواهید پرداخت. حیوانات خانگی موجود در بازی اکسی اینفنیتی دارای روحیه ی جنگدگی هستند و دائما در تلاش برای پیروز شدن و کسب توکن های مخصوص هستند. البته برای اینکه حیوان خانگی شما در بازی اکسی اینفنیتی جنگده باشد باید آن را به این شکل از کودکی تربیت کنید. در واقع بازی اکسی اینفنیتی یک نوع بازی PLAY TO EARN است که به ازای بازی کردن، پاداش دریافت خواهید کرد. دفتر مرکزی بازی اکسی اینفینیتی در ویتنام است اما برای اولین بار در فیلیپین  به شهرت رسید و افراد در آنجا توانستند به درآمدهای زیادی برسند. پس از آن این بازی به کشورهای دیگر منتشر شد و افراد بیشتری در این بازی سرمایه گذاری کردند. در این بازی این امکان وجود دارد که حیوان های خانگی دیگران را مشاهده و یا آن ها را خریداری کنید تا برای شما کار کنند و یا در امور مختلف شرکت کنند.

در آموزش بازی Axie Infinity ، شما می‌توانید چندین حیوان خانگی را مشاهده کرده و آن‌ها را خریداری نمایید. این حیوانات در واقع برای شما کار می‌کنند و از آن‌ها می‌توانید برای امور مختلف استفاده کنید. از جمله این امور باید به مبارزه، انجام برخی ماموریت‌ها و زاد و ولد اشاره داشت. بنابراین با توجه به هدف و وظیفه‌ای که در این بازی دارید، باید از هر یک از شخصیت‌های این بازی به بهترین شکل استفاده کنید تا به سود برسید. حیوانات خانگی در بازی اکسی اینفنیتی دارای تنوع زیادی از لحاظ ظاهری هستند و پس از آغاز بازی لازم است تا ابتدا 3 اکسی با استفاده از اتریوم خریداری کنید. می توان گفت که این بازی رایگان نبوده و باید برای شروع بازی نزدیک به 200 دلار در ابتدا داشته باشید. لازم به ذکر است که بازی اکسی ایمفنیتی علاوه بر نسخه پولی دارای نسخه ی رایگان است که برای گوشی در دسترس می باشد.

جمع‌بندی

از زمانی که فیس بوک اسم برند خود را به متا تغییر داد و سرمایه گذاری روی پروژه متاورس را شروع کرد، این پروژه تغییرات زیادی داشته. این پلتفرم جدید با استفاده از وب3.0 تجربه جدیدی را به کاربران خود نشان داده و امید آینده جدیدی را برای همه آورده، هرچند این پروژه با تکامل کامل هنوز فاصله زیادی دارد اما زمانی که کمپانی های مطرح در سطح جهانی از اقدامات خود برای طراحی و توسعه این محیط خبر هایی منتشر می‌کنند، قطعا باید مطمئن باشیم که در آینده ای نه چندان دور این تکنولوژی ها بخشی از زندگی ما خواهند شد. اگر با استفاده از یک ماشین زمان به 20 سال پیش برویم و با مردم آن زمان در مورد تکنولوژی گوشی های هوشمند صحبت کنیم، قطعا به ما لقب مجنون می‌دهند، که این خود از نادانی و عدم درک درست ما از این تکنولوژی خبر می‌دهد. پس تا دیر نشده سعی کنید با این محیط، اصطلاحات رایج آن و منطقی که در پشت ساخت این فناوری وجود دارد آشنا شوید تا از دنیای تکنولوژی عقب نمانید.

دیدگاه کاربران

دیگران در مورد این پست چه میگویند

دیدگاه شما چیست

دیدگاه خود در مورد این پست را با دیگران به اشتراک بگذارید

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر روشی یا شخصی ممنوع است.
انتشار مطالب غیراقتصادی، تبلیغ سایت، کانال، اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط، غیرمجاز است.
درصورت تخطی از قوانین‌ مذکور پیام حذف شده، حساب کاربری شما مسدود و از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌گردد.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای ارسال دیدگاه خود میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب