Ethereum
Ethereum

اتریوم

اطلاعات کلی

3110.79 -0.2649 (%-0.01)
نام Ethereum
نام فارسی اتریوم
نماد eth
وبسایت https://www.ethereum.org/
توییتر https://twitter.com/ethereum
به روزرسانی ۱۴۰۳/۹/۱ ۰۹:۳۰:۰۴

مارکت

رنک #2
آخرین قیمت 3110.79
حجم ۲۴ ساعت 33847275293
مارکت کپ 374625000000
دامیننس مارکت کپ 11.8176

درصد تغییرات

تغییرات ۱ ساعت % -0.713
تغییرات ۲۴ ساعت % -0.009
تغییرات ۷ روز % -3.512
تغییرات ۳۰ روز % 17.624
تغییرات ۶۰ روز % 20.435
تغییرات ۹۰ روز % 16.29

تحلیل تکنیکال Ethereum

در مورد اتریوم

نقد و بررسی تخصصی اتریوم

ارز دیجیتال اتریوم (ETH) نه تنها ارز دیجیتال است بلکه شبکه بلاک‌چین بخصوص خود را دارد که بسیاری از توکن‌ها با استفاده از این شبکه و ویژگی های آن عمل می‌کنند. بعد از بیت‌کوین ارز دیجیتال اتریوم با ارزش‌ترین کوین در صرافی های جهان است و برخی حتی معتقدند اتریوم روزی جایگاه اول را بدست می‌آورد. اتریوم یک پلتفرم نرم افزاری دارای بلاک‌چین است. این پلتفرم در شبکه خود اپلیکشین و سیستم پرداخت غیرمتمرکز دارد. با استفاده از این پلتفرم می‌توان برنامه های عرضه شده را بدون مقررات ساخت و از قرارداد های هوشمند (Smart Contract) برای انتقالات کاملا ایمن و امن استفاده کنید. اما شبکه اتریوم چه ویژگی هایی دارد و در چه زمینه هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ در این مطلب هلدینگ آلنداینوست به این موضوع می‌پردازد.

اتریوم چیست؟

اغلب به اشتباه فکر می‌کنیم اتریوم تنها یک ارز دیجیتال است، اما این پلتفرم بسیار بیشتر از ارز دیجیتال توانایی دارد. اتریوم نوعی شبکه بلاکچین عمومی است که قابلیت اسکریپت نویسی قرارداد های هوشمند دارد. اگر چه خود ارز دیجیتال نیست، اما از رمزارز بخصوص خود را پشتیبانی می‌کند. «اتر» ارز دیجیتال شبکه اتریوم است. برعکس بیت‌کوین که برای واحد پولی طراحی شده بود، اتر برای تامین انرژی شبکه و انجام محاسبات طراحی شده است. اما چه عاملی باعث تفاوت دو بلاک‌چین برتر بازار ارز های دیجیتال می‌شود؟ پاسخ، EVM یا ماشین مجازی اتریوم است. این ماشین مجازی فرآیند ساخت برنامه های غیرمتمرکز را ساده‌تر و کارآمدتر می‌کند. این پلتقرم با ایجاد قابلیت ساخت این برنامه‌ها برای توسعه دهندگان، تصورات غیرممکن فناوری بلاکچین را ممکن می‌سازد. استفاده از بلاکچین دیگر فقط در ارز های دیجیتال نیست. اکنون از رای‌گیری الکترونیکی تا تامین مالی تجارت‌ها، همه از فناوری بلاکچین استفاده می‌کنند.

قرارداد های هوشمند

از دیگر قابلیت های بلاکچین اتریوم (Ethereum)، اعتبارسنجی و امن بودن تمام تراکنش های ثبت شده در ارز دیجیتال خود، اتر، با سودبری از قرارداد های هوشمند است. تراکنش‌ها و اقدامات دیگر مورد نظر طرفین توافق به صورت خودکار توسط قرداد های هوشمند انجام می‌شوند. به همین دلیل کاربران می‌توانند تراکنش های ایمن و قابل اعتماد داشته باشند. اگر کاربری بخواهد در برنامه‌ های خود تغییراتی ایجاد کند، باید بر اساس میزان قدرت محاسباتی مورد نیاز برای تامین این فعالیت‌ها، هزینه‌ای را با استفاده از اتر بپردازد. کاربران می توانند اتر را از صرافی مورد اعتماد خود تهیه نمایند.

تاریخچه اتریوم

اتریوم در ابتدا توسط ویتالیک بوترین طراحی شد که در سال 2013 یک مقاله سفید (whitepaper) مقدماتی در مورد این ایده منتشر کرد. ایده اصلی وجود شبکه‌ای بود که بر اساس فناوری بلاکچینی که بیت‌کوین برای ایجاد یک پلتفرم غیرمتمرکز و قابل برنامه ریزی استفاده می‌کرد، ساخته شود. در ادامه به چند لحظه کلیدی در تاریخچه اتریوم قبل از آغاز اولیه آن می‌پردازیم:

2014: اتر برای اولین بار به فروش رفت و مردم در ابتدا می‌توانستند 2000 اتر برای خرید هر بیت‌کوین بخرند. بلاکچین اصلی سال بعد به صورت عمومی راه اندازی شد.

2016: هک شدن سازمان غیرمتمرکز خود مختار (DAO) منجر به اختلاف نظر مردم در مورد امنیت این شبکه شد. فورک DAO به دست آمده منجر به ایجاد اتریوم کلاسیک، ادامه بلاکچین اصلی شد.

2017: راه اندازیdApps ، از جمله بازی کریپتو کیتیز، قیمت ETH از حدود 8 دلار به بیش از 700 دلار در سال 2017 افزایش یافت.

2021: هارد فورک لندن چندین تغییر مهم از جمله بوجود آمدن سیستم EIP-1559 ایجاد می‌کند که هزینه های شبکه را قابل پیش‌بینی‌تر می‌کند و عرضه توکن اتر را کاهش می‌دهد.

اتریوم 2

اتریوم 2 که با نام Eth2 یا سرنیتی(serenity)  نیز شناخته می‌شود، ارتقاء بلاک‌چین اصلی اتریوم است. هدف این ارتقا، افزایش سرعت، کارایی و مقیاس پذیری شبکه است تا بتوان از کندی و مشکلات شبکه جلوگیری کرد و تراکنش های بیشتری به طور همزمان صورت گیرد. اما اتریوم نسخه 2 نیز واقعاً وجود ندارد، در ژانویه 2022، بنیاد این پلتفرم اعلام کرد به ‌روزرسانی به ‌عنوان اتریوم 2 را اطلاق نخواهد کرد. تغییر نام تجاری به معنای ارتقاء در شبکه است، نه به معنای ایجاد شبکه جدید. بر این اساس، اتریوم اکنون به عنوان «لایه اجرا» شناخته می‌شود، جایی که قرارداد های هوشمند و قوانین شبکه در آن قرار دارند، در حالی که اتریوم 2 به عنوان «لایه اجماع» شناخته می‌شود، که تضمین می‌کند دستگاه های مشارکت کننده در شبکه مطابق با قوانین آن عمل کنند. اما این دو لایه چه تفاوت هایی دارند؟

تفاوت این دو لایه در پروتکل های آنها است. اتریوم از مکانیزم پروتکل Proof-of-Work استفاده می‌کند درحالی که اتریوم 2 از مکانیزم پروتکل Proof-of-Stake سود می‌برد. با بلاک‌چین هایی مانند اتریوم، نیاز به اعتبارسنجی تراکنش‌ها به صورت غیرمتمرکز وجود دارد. این پلتفرم مانند سایر ارز های دیجیتال (مثل بیت‌کوین) در حال حاضر از مکانیزم اجماع اثبات کار (Proof-of-Stake) استفاده می‌کند.

در اثبات کار، ماینرها از قدرت پردازش رایانه‌ای برای حل پازل های پیچیده ریاضی و تایید تراکنش های جدید استفاده می‌کنند. اولین ماینری که معمای ریاضی را حل می‌کند، تراکنشی جدید را به رکورد تمام تراکنش های تشکیل دهنده بلاکچین اضافه می‌کند. سپس با ارز دیجیتال بومی شبکه (اتر) به آنها پاداش داده می‌شود. اما به طور کل، این فرآیند می‌تواند انرژی بسیاری مصرف کند، به خصوص که قدرت پردازش استفاده شده توسط ماینر هایی که معما را حل نکردند به هدر می‌رود. در اثبات سهام (Proof-of-Stake) به جای تکیه بر ماینرها، کاربران می‌توانند با اشتراک گذاری رمزارز بومی شبکه بلاک‌چین، اعتبار بخش شوند. به این صورت که هر فردی که حجم قابل توجهی از ارز دیجیتال بومی شبکه را داشته باشد می‌تواند برای تراکنش افراد دیگر به عنوان اعتبار بخش عمل کند. این اتفاق به طور خودکار و توسط سیستم شبکه انجام می‌شود. اعتبارسنجی‌ها مانند ماینرها عمل می‌کنند چراکه تراکنش‌ها را تأیید کرده و اطمینان می‌دهند که شبکه تراکنش های جعلی را پردازش نکنند.

مزیت اصلی PoS استفاده به صرفه‌تر انرژی نسبت به PoW است، زیرا پردازش کامپیوتر را از الگوریتم اصلی جدا می‌کند. همچنین با استفاده از این مکانیزم، برای ایمن سازی بلاکچین به قدرت محاسباتی زیادی نیاز نیست.

جمع‌بندی

بعد از بیت‌کوین ارز دیجیتال اتریوم با ارزش‌ترین کوین در صرافی های جهان است و برخی حتی معتقدند اتریوم روزی جایگاه اول را بدست می‌آورد. اتریوم یک پلتفرم نرم افزاری دارای بلاک‌چین است. این پلتفرم در شبکه خود اپلیکشین و سیستم پرداخت غیرمتمرکز دارد. اتریوم نوعی شبکه بلاکچین عمومی است که قابلیت اسکریپت نویسی قرارداد های هوشمند دارد. اگر چه خود ارز دیجیتال نیست، اما از رمزارز بخصوص خود را پشتیبانی می‌کند. «اتر» ارز دیجیتال شبکه اتریوم است. برعکس بیت‌کوین که برای واحد پولی طراحی شده بود، اتر برای تامین انرژی شبکه و انجام محاسبات طراحی شده است.

آخرین اخبار و مطالب مرتبط با اتریوم

برخی از اخبار، آموزش ها و مطالب مربوط به اتریوم را مشاهده کنید

صرافی والکس
صرافی والکس

صرافی والکس، یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های معاملات ارز دیجیتال در ایران، از سال 1397 با ارائه خدمات متنوع به کاربران ایرانی، جایگاه خود را در میان فعالان این حوزه تثبیت کرده است.

صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی
صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی

معرفی صرافی‌ ارز دیجیتال ایرانی: در این بخش، به معرفی برخی از محبوب‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی، از جمله نوبیتکس، والکس، آبان تتر، بیت پین و ... می‌پردازیم.

انواع معاملات در بازار ارز دیجیتال
انواع معاملات در بازار ارز دیجیتال

در دنیای مدرن، معاملات در بازار ارز دیجیتال به عنوان یک صحنه پویا و پرتحرک در زمینه مسائل مالی مطرح شده است که انواع مختلفی از معاملات را در بر می‌گیرد.

آلت کوین چیست؟ بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری
آلت کوین چیست؟ بهترین آلت کوین ها برای سرمایه گذاری

آلت‌کوین یا "Alternative Coin"، اصطلاحی است که به هر نوع ارز دیجیتالی اشاره دارد که به جز بیت‌کوین (Bitcoin)، ایجاد شده باشد.

صرافی غیرمتمرکز (DEX) چیست؟
صرافی غیرمتمرکز (DEX) چیست؟

صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) به عنوان پلتفرم‌های نوینی پا به عرصه گذاشته‌اند که در حال دگرگونی چشم‌انداز معاملات کریپتو هستند.

ایردراپ کیوبز (Cubes) [آموزش و نحوه کار با آن]
ایردراپ کیوبز (Cubes) [آموزش و نحوه کار با آن]

بازی ایردراپ کیوبز (Cubes) یک بازی نوظهور بر پایه بلاکچین TON است که به شما امکان می‌دهد با استفاده از حساب کاربری تلگرام خود، توکن‌های رایگان Cubes را استخراج کنید.

سقوط بیت کوین بعد از جنگ ایران و اسرائیل
سقوط بیت کوین بعد از جنگ ایران و اسرائیل

در پی درگیری‌های نظامی میان ایران و اسرائیل در اوایل سال 2024، بازار ارزهای دیجیتال، به خصوص بیت‌کوین، شاهد نوسانات شدید و کاهشی چشمگیر بود.

بازی‌های P2E و کسب درآمد! معرفی بهترین بازی‌های P2E
بازی‌های P2E و کسب درآمد! معرفی بهترین بازی‌های P2E

بازی‌های P2E (Play-to-Earn)، که گاهی با عنوان بازی‌های "بازی کن تا کسب درآمد کنی" شناخته می‌شوند، نوآوری جدید و قابل توجهی در صنعت بازی‌های ویدیویی به شمار می‌روند.

آموزش تحلیل بنیادی یا فاندامنتال ارز دیجیتال
آموزش تحلیل بنیادی یا فاندامنتال ارز دیجیتال

آیا تا کنون به دنبال راهی برای درک بهتر ارزهای دیجیتال بوده‌اید؟ آیا می‌خواهید بیشتر بدانید که چگونه تحلیل بنیادی می‌تواند به شما کمک کند؟

چگونه از کلاهبرداری  ICO ارز دیجیتال جلوگیری کنیم؟
چگونه از کلاهبرداری ICO ارز دیجیتال جلوگیری کنیم؟

سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد، در عین حال به بستری مناسب برای کلاهبرداری و اعمال متقلبانه برای کلاهبرداران تبدیل شده‌ است.

دیدگاه کاربران

دیگران در مورد اتریوم چه میگویند

دیدگاه شما چیست

دیدگاه خود در مورد اتریوم را با دیگران به اشتراک بگذارید

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر روشی یا شخصی ممنوع است.
انتشار مطالب غیراقتصادی، تبلیغ سایت، کانال، اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط، غیرمجاز است.
درصورت تخطی از قوانین‌ مذکور پیام حذف شده، حساب کاربری شما مسدود و از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌گردد.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای ارسال دیدگاه خود میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب
Inline