امروزه باوجود رشد و گسترش بازارهای کریپتو و باوجود تلاش برای امنیت ارز دیجیتال و جلوگیری از کلاهبرداری در ارز دیجیتال این ارزها دارای تنوع زیادی شده و باید با چشمانی باز و دقت فراوان سرمایهگذاری در این حوزه را انجام داد. باید با انواع مختلف کلاهبرداریها و انواع رمزارزهای تقلبی آشنا بود و طرز حفظ و نگهداری از سرمایه خود در مقابل این حملات کلاهبرداری را شناخت. در این مطلب میخواهیم به طرحهای کلاهبرداری رمزارز، پروژههای تقلبی بلاکچین و دیگر مسائل مرتبط با رمزارزهای تقلبی بپردازیم.
به دلیل جدید و نوظهور بودن فضای کریپتوکارنسی سارقان روی این بخش تمرکز زیادی دارند؛ زیرا بیشتر افراد در مورد امنیت ارز دیجیتال و نشانههای کلاهبرداری اطلاعات کمی داشته و به همین دلیل کلاهبرداری در ارز دیجیتال بسیار متنوع انجام میشود. در ادامه این مطلب به چند نمونه از انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال اشاره میکنیم:
این مورد هم یکی دیگر از کلاهبرداری در ارز دیجیتال است که سارقان با هویتهای تقلبی سعی در ایجاد اعتماد در قربانیان میکنند. از سایتهای دوستیابی و شبکههای اجتماعی استفاده میکنند که بیشتر توسط ابزارهای احساسی عاشقانه سعی در متقاعدکردن افراد برای ارسالکردن پول برای سرمایهگذاری در ارز دیجیتال میکنند.
یکی از روشهای کلاهبرداری در ارز دیجیتال کلاهبرداری از طریق طرحهای پانزی است که در این طرحهای کلاهبرداری رمزارز سرمایهگذار را با وعدههای دروغین برگشت سرمایههای فوری و زیاد به سرمایهگذاران فریب میدهند؛ البته طرح پانزی و کلاهبرداری به شمار میرود. در این نوع کلاهبرداری معمولاً سودهایی که به سرمایهگذاران اولیه پرداخت میشود با پولهای سرمایهگذارانی است که در نسل دوم وارد این پروژه میشوند و با این کار موجب جلباعتماد افراد میشوند.
این کار به حدی ادامه پیدا میکند تا طراحان این پروژههای رمزارزهای تقلبی دیگر قادر نباشند به نسلهای آخر که در این پروژههای تقلبی بلاکچین وارد میشوند، سودی پرداخت کنند و در این صورت زنجیره این روش طرح پانزی کلاهبرداری به آخر خط رسیده و پرونده آن بسته میشود. این موقعیت بهترین زمان برای طراحان این طرحهای کلاهبرداری رمزارزها است تا بتوانند با هر میزان سودی که به دست آوردهاند سریع ناپدید شوند.
یکی از انواع کلاهبرداری در ارز دیجیتال طرح پانزی است که در این طرح در مورد فرصتهای سرمایهگذاری با سودهای بالای تضمین شده به کاربران پیشنهادهایی را ارائه میکنند. این روش هیچ نوع فرمول و طرح خاصی ندارد و در واقع سودهایی که افراد در زمان مشخص شده دریافت میکنند، برای تشویق و ترغیب آنها در ادامه فعالیت در ارز دیجیتال است که باید گفت از پول سرمایهگذاران دیگر پرداخت میشود.
اما در مورد این که کلاهبرداران چگونه طرحهای پانزی عمل میکنند باید گفت کلاهبرداران در این طرح سرمایههای یک سرمایهگذار را دریافت میکنند و به این پروژه تقلبی اضافه کرده و این هزینهها و سرمایهها از طریق واردشدن افراد جدید و تازه به دست میآورند. با پول همین سرمایهگذاران تازه، سرمایهگذاران قدیمی سود دریافت میکنند این فرایند ادامهدار خواهد بود تا اعضای جدید افزایش پیدا کنند.
ساختار غیرمتمرکز و عدم کنترل امنیت ارز دیجیتال موجب شده کلاهبرداری در ارز دیجیتال و سو استفادهکردن از این بازارها افزایش پیدا کند و برای کسب سودهای کلان از طرح پانزی برای کلاهبرداری در ارز دیجیتال بهره برده شود. نمونههای واقعی از طرحهای پانزی در ارز دیجیتال عبارتاند از:
یکی از جمله طرح پانزی ارز دیجیتال بیت کانکت است که ۲۰۱۶ آغاز به فعالیت کرده که در طرح پانزی به سرمایهگذاران وعده میدادند با سرمایهگذاری در ارز بیتکوین در طرح پانزی میتوانند ماهیانه ۴۰ درصد صاحب سود شوند و بعد از حدود ۱۲۰ تا ۲۹۹ روز اصل سرمایه خود را هم میتوانند بازپس گیرند.
از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در کشور کانادا صرافی کانادایی است که از طرح پانزی استفاده میکند و بعد از فوت بنیانگذار آن یعنی جرالد کوین مشخص شد، اکانتهای متعددی بهصورت ساختگی با حسابهای غیرواقعی ایجاد کرده بود که زمان افت قیمت ارز دیجیتال، کسریهای حساب در این صرافی با سپردههای کاربران دیگر جبران میشد.
توکنی در بستر بلاکچین ترون در سال ۲۰۲۰ معرفی شد که از رمزارزهای تقلبی بود که طبق نظر بیشتر متخصصین در بخش بلاکچین از جمله کوینهای بیارزش به شمار میرفت. بریج اوراکل بهعنوان یک کوین بیارزش اشکالات دیگری هم دارا بود که باعث میشد در فهرست طرح پانزی قرار بگیرد.
این طرح پانزی هم از جمله اپلیکیشنهای موبایلی است که توکن Pi تنها توسط موبایل قابلاستخراج است؛ البته در صرافیها لیست نشده است؛ ولی احتمال دارد آینده خوبی داشته باشد. این پروژه امروزه قسمتی از سرمایهگذاری در ارزهای مشکوک است و در فهرست طرح پانزی آورده شده و اطلاعات حدود ۶۰ میلیون کاربر در این پروژه لو رفته و به فروش گذاشته شده است.
در دنیای کریپتو برای سرمایهگذاری در ارز دیجیتال و بهدستآوردن سود فرصتهای بزرگ و زیادی وجود دارد؛ ولی این فضا هنوز هم از مکانهای مناسب برای پروژههای تقلبی بلاکچین و کلاهبرداران و طرح پانزی است. بیشتر این رمزارزهای جعلی و تقلبی وعدههای جذاب به افراد ناآگاه میدهند و آنها را فریب میدهند تا این افراد سرمایههای زیادی را از دست بدهند. از جمله رمزارزهای تقلبی و جعلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رمزارزهای تقلبی و یا فیک، ارزهایی هستند که اعتبار واقعی ندارند، غیررسمی بوده، بهصورت غیرقانونی هم تولید میشدند و تحت عنوان رمزارزهای تقلبی معروف هستند. بیشتر این رمزارزهای تقلبی توسط فناوری بلاکچین و رمزنگاری تولید میشوند تا شبیه ارز دیجیتال معتبر مانند اتریوم یا بیتکوین باشند و بیشتر برای کلاهبرداری در ارز دیجیتال مورداستفاده قرار میگیرد. البته روشهای شناسایی رمزارزهای تقلبی هم وجود دارد که به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:
در فضای کریپتوکارنسی ارزهای دیجیتال بسیار متنوعی وجود دارد که یکی از آنها به نام بیتکوین است که هیچ سرمایهای از آن پشتیبانی نمیکند؛ زیرا دیگر رمزارزهای تقلبی هم مثل بیتکوین توسط سازمان یا شخصی کنترل نمیشوند و هیچ فردی در این شرایط نیست که این وعدهها را اجرایی کند. البته نبود پشتیبان این معنی را ندارد که رمزارزها دارای ارزش نیستند؛ زیرا بیشتر ارز دیجیتال موجود در اقتصادهای جهانی دارای پشتوانه نیستند؛
از جمله پروژه رمزارزهای تقلبی میتوان به کورویو کوین (korvio coin) اشاره کرد که در آن نه نفر عامل اصلی در کلاهبرداری در ارز دیجیتال شرکت داشتند و توانستند هزاران نفر از پلیسها را هم متقاعد کنند که در این پروژه و توکنها سرمایهگذاری انجام دهند و به آنها وعدههای بدون پشتوانه سود بالا و سریع داده شده بود. این طرح پانزی کلاسیک کلاهبرداری ساختار بازاریابی چندسطحی ایجاد کرد و این پروژه و سایتهای جعلی و دروغین نشان میدهند که افراد باور داشتند که کورویو کوین مثل دیگر ارز دیجیتال معامله میشود.
برای اینکه بتوان امنیت ارز دیجیتال خود را حفظ و از دسترس هکرها دور کرد باید با طرز سرقت و هک آنها هم آشنایی پیدا کرد و اقدامات ایمنی را انجام داد. سرقتهای دیجیتال در کیف پول با چندین روش انجام میشود که این روشها عبارتاند از:
در دو دهه قبل کلاهبرداریهای سایبری روی ۶.۵ میلیون فرد اثر گذاشته و حدود ۲۶ میلیارد دلار زیان و ضرر به این افراد وارد کرده است. به دلیل بالارفتن استفاده از ارز دیجیتال، کلاهبرداری در ارز دیجیتال و طرح پانزی از افراد ناآگاه هم بسیار افزایش پیدا کرده است؛ پس شناسایی استفاده از کیف پولهای جعلی رمزنگاری برای حفاظتکردن از سرمایههای ارز دیجیتال در مقابل طرحهای کلاهبرداری رمزارز لازم و ضروری است. کلاهبرداران بیشتر از کیف پول جعلی بیتکوین برای سرقتکردن سرمایهها استفاده میکنند.
این کیف پولهای جعلی معمولا همان خدمات کیف پولهای معتبر را تقلید کرده، از آن برای فریب کاربران استفاده میکنند و از آنها اطلاعاتی در مورد کلیدهای خصوصی را خواستار میشوند. کلاهبرداران از تبلیغ اینترنتی در رسانههای اجتماعی و ایمیل و فیشینگ در فریب کاربران استفاده میکنند و زمانی که کاربر قربانی به اقدام به ثبتنام میکنند، این کلاهبرداران به اطلاعات محرمانههای آنها دسترسی پیدا کرده و این کاربران بیشتر برای سپردهگذاری ارز دیجیتال پیشنهاد پاداشهای هنگفت دریافت میکنند. کلاهبرداران بعد از برداشت پول معمولا پروژه رمزارزهای تقلبی و جعلی خود را تعطیل میکنند و کاربران قربانی برای بازگشت پول راهی ندارند.
به روشهای کلاهبرداری در ارز دیجیتال و حملات فیشینگ در پروژههای تقلبی بلاکچین روشهای تقلبی هم میگویند که معمولا سارقان برای کسب اطلاعات مهم کاربران مثل عبارت بازیابی و یا کلیدهای خصوصی از ایمیل جعلی و یا وبسایتها بهرهمند هستند. حملات فیشینگ در بلاکچین پرطرفدارترین روشهای کلاهبرداری در ارز دیجیتال است که سارقان برای فریب طعمههای خود آن را استفاده میکنند و از طریق روشهای مختلف مثل طرح پانزی این کار انجام میدهند.
در بعضی از مواقع کلاهبرداری در ارز دیجیتال بهصورت همان حالت فیشینگ بوده و یک و یا چند کاربر قربانی را شناسایی کرده و آنها را هدف قرار میدهند. بعضی از مواقع هم دامی را پهن کرده و منتظر افراد ناآگاه و کمتجربه میمانند تا گرفتار شوند. یکی از روشهای رایج در حملات فیشینگ ارسال لینک آلوده است که توسط پیامک و یا ایمیل در اختیار کاربر قرار میگیرد که با کلیککردن روی این لینک به صفحه جعلی اینترنتی یا برنامههای موبایل جعلی وارد میشوند که با تکنیکهای خاص از کاربر اطلاعات شخصی را خواستار میشوند و کلاهبرداری انجام میشود.
با آشنایی از روشهای کلاهبرداری در ارز دیجیتال مانند طرح پانزی و... طبق توصیه کارشناسان و پلیس فتا در امنیت ارز دیجیتال یا سایبری و در راههای جلوگیری از افتادن در دام کلاهبرداری رعایت نکات مهم ضروری است که به آنها در این مطلب اشاره میکنیم:
باوجوداینکه این گونه پروژهها دارای ریسک بالایی هستند؛ ولی از بازدهی بیشتری هم برخوردارند و چندین روش ساده برای بررسی اعتبار پروژههای ارز دیجیتال وجود دارد که میتوان قبل از سرمایهگذاری آنها را مورد ارزیابی قرارداد:
از اصلیترین شاخصهایی که میتوان در بررسی پروژهها و امنیت ارز دیجیتال مورداستفاده قرارداد، تیم توسعهدهنده معتبر است که میتواند با ارزیابی سابقه و شناختهایی که در فعالیت عمومی، همکاری با نهادهای معتبر و ارتباطات دارد، کمک کرد تا بتوان پروژههای رمزارزهای تقلبی را از پروژههای قانونی تشخیص داد. ارزیابی تیم توسعهدهنده از مهمترین مرحلهها برای بررسیکردن معتبر بودن پروژههای ارز دیجیتال است که میتوان با چند معیار مهم تیم را مورد ارزیابی قرارداد. این مراحل عبارتاند از:
وایت پیپر یا کاغذسفید از جمله اصطلاحاتی است که در امنیت ارز دیجیتال وجود دارد و از تکنولوژی و از اهداف مهم در پشت پروژههای امنیت ارز دیجیتال است که به طور یک PDF فایل مشاهده میشود. در این وایت پیپرها اطلاعات مهمی در مورد آمار و نمودارهایی که به ارز دیجیتال موردنظر مرتبط است، اشاره میشود تا کاربران و سرمایهگذاران بعد از مطالعه وایت پیپر پروژه در سرمایهگذاریکردن مشتاقتر شوند. در پروژههای ارز دیجیتال وایت پیپر نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و سرمایهگذاران طرز رقابت این پلتفرمها را با دیگر پلتفرمها درک میکنند.
مطالعه وایت پیپر پروژههای ارز دیجیتال بسیار مهم و حیاتی است؛ زیرا در مراحل ابتدایی به کاربر کمک میکند تا بتوانند پلتفرم موردنظر خود را بهخوبی بشناسند و میتوانند آن را ارزیابی کنند که آیا این پلتفرم در آینده احتمال دارد بتواند مشکلات خود را برطرف کند یا خیر!
یکی از مراحل مهم و اصلی در محافظت از امنیت ارز دیجیتال انتخابکردن کیف پول مناسب و امن است و حفظکردن امنیت کیف پول دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار است. برای این کار باید چند نکته مهم و حیاتی را رعایت کرد تا بتوان از سرمایه دیجیتالی خود در مقابل انواع تهدیدها مثل حملات فیشینگ که تهدیدات رایجی هستند و کاربران دیجیتال با آن مواجه میشوند، حفاظت کرد و امنیت کیف پول را بالا برد.
باید کیف پولهایی را برای فعالیت در ارز دیجیتال انتخاب کرد که خصوصیات رمزنگاری شده قوی داشته و اطمینان داشته باشید که این کیف پول مدنظر از ارز دیجیتالی که میخواهید آن را ذخیره کنید، پشتیبانی کند. همچنین باید از نصب یا دریافت نمونههای جعلی کیف پول پرهیز کنید و دقت کرده و آگاه باشید که بتوان بازیابی و بکآپ اطلاعات را هم انجام دهید.
در فضای ارز دیجیتال، افراد چه حرفهای باشند یا مبتدی، به کیف پول دیجیتال نیاز دارند و انتخاب کیف پولهای معتبر نشاندهنده مدیریتکردن درست سرمایه است. پس شناخت انواع مختلف این کیف پولها و خصوصیات و کارایی که دارند دارای اهمیت است و با عدم شناخت امکان دارد که هر لحظه سرمایه کاربران از بین برود. برای انتخاب کیف پولهای معتبر باید موارد زیر را مدنظر قرارداد:
یکی از اصلیترین روشهایی که میتوان امنیت ارز دیجیتال و حساب کاربری را بالا برد، احراز هویت دومرحلهای است که معمولا (2FA) هم در این گروه قرار دارد. برای انجام احراز هویت به چندین شاخص نیاز است تا بتوان امنیتهای دسترسی را تقویت کرده و هویت کاربر هم مورد تایید قرار بگیرد. این شاخصهای موردنیاز میتواند شامل رمز عبور، نام کاربری و یا برنامههایی در تلفنهای همراه باشد که برای تایید درخواست احراز هویت وجود دارد.
باوجود (2FA) فعالسازی و احراز هویت دومرحلهای میتوان از حملات Brute-Force، حملات فیشینگ و سایر اطلاعات و حساب کاربری در بیشتر سرویسهای دیگر حفاظت کرد. اجزای اصلی امنیت در احراز هویت دومرحلهای یا (2FA) است که ارزیابی تمام افرادی است که میتوانند با یک حساب کاربری وارد شوند. زمانی که کاربری یک حساب کاربری Google را میسازد و بعد اقدام به فعالکردن احراز هویت دومرحلهای میکند. در هر زمانی که افراد دیگری با کامپیوتر یا تلفن همراه بخواهند به این اکانت وارد شوند، حتما باید از کاربر تایید بگیرند تا زمانی که کاربر تایید انجام نداده، نمیتوان به این اکانت وارد شد
در دنیای ارز دیجیتال آگاهی از نشانههای کلاهبرداری مانند طرح پانزی برای حفظ سرمایه دارای اهمیت زیادی است؛ زیرا پروژههای جعلی و رمزارزهای تقلبی با وعدههای جذب دروغین و تکنیکهای خاص سعی میکنند، کاربران را گمراه کنند. بعضی از نشانههای کلاهبرداری در ارز دیجیتال عبارتاند از:
ارز دیجیتال مانند یک اپیدمی یا طوفان در تمام دنیا رشد کرده و این فضا و بستر فرصتهای زیادی را برای افراد برای کسب ثروت و سودآوری فراهم کرده است؛ البته مثل دیگر بازارها کلاهبرداری در آن با وعدههای سود تضمینی هم ایجاد شده است. تضمین سود و امنیت ارز دیجیتال و یا دیگر سرمایهگذاریها امکان ندارد؛ زیرا در بازار ارز دیجیتال نوسانها و سوداگریهای زیادی وجود دارد و قیمتها در این بازارها با سرعت فراوان و بدون پیشبینی دچار تغییر میشود. به دلایل مختلف نمیتوان وعده سود تضمینی را در این بازارها قبول کرد که این دلایل عبارتاند از:
این موارد باعث میشوند که نتوان در بازار کریپتو وعدههای سود تضمینی مانند طرح پانزی را قبول کرد و بر اساس آن سرمایهگذاری در ارز دیجیتال انجام داد. پس در این بازار نباید فریب این وعدههای رنگارنگ را خورد و برای بهدستآوردن سود زیاد باید قدرت ریسک داشت که هیچ تضمینی وجود ندارد و شاید در یکزمان کوتاه سرمایه از بین برود.
از روشهایی که بهسادگی میتوان در دام کلاهبرداران رمزارزهای تقلبی افتاد، نبود اطلاعات شفاف درباره پروژه است که نبود این اطلاعات نشاندهنده وجود مشکل و یا ریسکهای احتمالی است. این مشکل و ریسکها عبارتاند از:
انواع مختلف ارز دیجیتال دیدگاه دنیا را به معامله دچار تغییرات کرده است و در چند سال گذشته باعث شده برخی از کلاهبرداری در ارز دیجیتال هم راحتتر شود. همین ارزهای دیجیتال موجب ایجاد بعضی از بزرگترین و مهمترین کلاهبرداریهای طرح پانزی در چند سال گذشته شده است. در این مطلب به ارزهای دیجیتال مشهور در پروندههای کلاهبرداری میپردازیم که عبارتاند از:
همانطور که میدانید کلاهبرداری در ارز دیجیتال از جمله کلاهبرداریهای مالی به شمار میرود که به دلیل وجود عدم امنیت ارز دیجیتال از کاربران سرقت میشود؛ البته کلاهبردار بودن پروژههای تقلبی بلاکچین را نمیتوان بهسادگی تشخیص داد. چرا که باید معیارهای زیادی را بهصورت همزمان تجزیهوتحلیل کرد و بهصورت کلی به مطالعه و تحقیق در این مورد پرداخت. برای بررسی پروژههایی باسابقه اسکمهای رمزارز میتوان از این نکات استفاده کرد که عبارتاند از:
در مورد تفاوت داشتن توکنهای کاربردی اصلی و تقلبی در نگاه اول چیزی مشخص نمیشود؛ زیرا اکثر توکنهای بدون کاربرد واقعی در کاربردهای زیادی لیست میشوند و البته استفادهشدن آنها ربطی به دنیای واقعی نداشته و امکان بروز مشکل میرود. یکی از نشریههای مالی معتبر گزارشی به نام بلاکچین زامبی را ارائه میکند که به تجزیهوتحلیل بعضی از انواع ارزها و امنیت ارز دیجیتال باارزش در بازار پرداخته که در دنیای واقعی کاربردهای واقعی ندارند.
از جمله توکنهای بدون کاربرد واقعی میتوان به کاردانو، ریپل، اتریوم کلاسیک و... اشاره کرد و این توکنهایی که کاربرد واقعی ندارند طبق اخبار و پشتیبانی افراد معروف و رسانههای مختلف اجتماعی رشد و گسترش پیدا کردهاند و در واقع این توکنها در هیچکدام از تحلیلهای فاندامنتال حضور ندارند؛ به دلیل اینکه اطلاعات درستی در مورد هدفهای این پروژهها وجود ندارد. ارزش این توکنها سریع کاهش پیدا میکند و موجب ضررهای زیاد به سرمایهگذاران خواهد شد.
دلیل تنشهای زیاد در خاورمیانه و منتشرشدن اطلاعات شغلی در ایالات متحده قیمت بیتکوین در حال کاهش پیداکردن است و به حدود 20.9 درصد کاهش رسیده است. این رمزارز در شرایط ناآرام خاورمیانه واکنش منفی داشته و دیگر آلتکوینها هم افت قیمت زیادی پیدا کردهاند که ارزش تمامی بازار رمزارز دیجیتال افت ۳.۵ درصدی را شاهد بوده است.
در تاریخ ارز دیجیتال چندین نوع از رمزارزهای تقلبی وجود داشت که قیمت آنها بهصورت شدید و ناگهانی سقوط کرد و علتهای مختلفی برای این کار بوده که میتوان به اخبار منفی، مشکلات فنی، حملات هکری و... اشاره کرد. چند نمونه از رمزارزهای تقلبی که قیمت آنها به طور ناگهانی سقوط کرد، عبارتاند از:
· استیبلکوین ترا و لونا
کلاهبرداریهایی مثل طرح پانزی در بازارهای ارز دیجیتال روی بازار تاثیرات بسیار زیاد و منفی میگذارد. از جمله تاثیر کلاهبرداری بر بازار کریپتو میتوان به افزایش نوسان در بازار اشاره کرد که موجب سقوط ارز فیت و نوسان بسیار زیادی میشود. دیگر تاثیر آن کمترشدن اعتماد سرمایهگذاران است که مهمترین تاثیر بر بازار خواهد بود که احتمال امتناع از سرمایهگذار و یا خارجشدن از بازار را باعث میشود.
تاثیر دیگر کلاهبرداری در ارز دیجیتال موجب ضررهای مالی به سرمایهگذاران است که در این کلاهبرداریها داراییهای این افراد ازدسترفته و دچار فاجعه میشوند. از دیگر تاثیر این کلاهبرداریها رگولاتوری سختگیرانه است که موجب میشود، مقامات دولتی مقررات و قوانین شدیدی روی بازار و امنیت ارز دیجیتال اعمال کنند در کل میتوان گفت این کلاهبرداری در طولانیمدت روی رشد و پایدار بودن بازارهای دیجیتال تاثیر منفی میگذارد، حتی شفافیت و امنیت ارز دیجیتال در بازار را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
انجام کلاهبرداری در ارز دیجیتال روی رفتار و روحیه سرمایهگذاران تاثیرات عمیق و منفی خواهد گذاشت و حتی روی گسترش فناوریهای جدید و رشد و توسعه بازارهای بلاکچین هم تاثیر دارد. یکی از تاثیرات کلاهبرداری افت اعتماد سرمایهگذاران است و زمانی که رمزارزهای تقلبی مثل one coin و ... انتشار پیدا میکند، بیشتر سرمایهگذاران دچار ترس و نگرانی میشوند که آیا سرمایه آنها در معرض خطر قرار دارد یا خیر که این نگرانیها باعث میشود و تمایل به واردشدن به بازار ارز دیجیتال کاهش پیدا کند و یا سرمایهگذار سرمایه خود را از این بازار خارج کند.
با کلاهبرداری سرمایهگذاران بهتمامی این پلتفرمها و امنیت ارز دیجیتال شک خواهند کرد؛ حتی اگر بعضی از این پروژهها معتبر و شفاف باشند که این موضوع بیشتر در پلتفرمهای جدید که سابقهای ندارند رخ میدهد. بعد از کلاهبرداری بیشتر موسسهها و شرکتهای بزرگ احتمال دارد از قبول ارز دیجیتال تحت عنوان روش پرداختی و یا حتی سرمایهگذاری پرهیز کنند که این مسئله هم میتواند روی قبول تکنولوژی بلاکچین تاثیر منفی بگذارد.
افراد با تمرین و ممارست در باختن و بردن و حتی سودآوری و ضرر در هر مسئلهای از جمله بازار ارز دیجیتال و حتی ترید کردن سعی میکنند، تجربه به دست بیاورند؛ ولی در بازار ارز دیجیتال و کریپتو گاهی اوقات با یک اشتباه کوچک موجب ازبینرفتن سرمایههای زیاد میشوند. از جمله درسهایی از پروژههای شکستخورده میتوان به دست آورد که شامل موارد زیر میشود:
برای اینکه از کلاهبرداری در ارز دیجیتال جلوگیری کنید به تحقیق، آگاهی و استفادهکردن از منابع معتبر نیازمند هستید؛ زیرا در بازار امنیت ارز دیجیتال به دلیل غیرمتمرکز بودن و نوسان و محدود بودن شفافیت در معرض کلاهبرداریهای مختلف است که در ادامه به آموزش و منابع برای جلوگیری از کلاهبرداری میپردازیم که عبارتاند از:
برای اینکه در مورد امنیت ارز دیجیتال اطلاعاتی را کسب کنید، منابع مختلف و متنوعی وجود دارد و در مورد حفاظت از دارایی و درک تهدیدات روشهای اصولی آموزش داده میشود. برخی از منابع آموزشی درباره امنیت ارز دیجیتال عبارتاند از:
افراد مبتدی که وارد دنیای ارز دیجیتال و بلاکچین شدهاند باید روشهای یادگیری آن را آموزش ببینند و به منابع باکیفیت و خوبی نیاز دارند؛ زیرا دنیای ارز دیجیتال پیچیدگیهایی دارد که نمیتوان بدون منابع آموزشی یا افراد متخصص آن را آموزش دید. یکی از بهترین روشهای یادگیری، کتابهای تخصصی در حوزه بلاکچین است که میتوان مهارت و دانش خود را بهروز نگه داشت و در دنیای ارز دیجیتال از عملکرد خوبی برخوردار بود چند نمونه از کتابهای تخصصی عبارتاند از:
سرمایهگذاران در دنیای ارز دیجیتال قادر هستند با رویکردهای متفاوت تصمیمهای خود را در این بازار بهینه کنند و گذشته از استراتژیهای مناسب همه سرمایهگذاران برای رسیدن به درک نهایی باید به دادههای بازار دسترسی داشته باشند. وبسایتهای معتبر برای تحلیل پروژهها ابزاری هستند که میتوانند دادههای بازار را درست به سرمایهگذاران اطلاعرسانی کنند و این پردازش اطلاعات سریعتر انجام میشود. علاقهمندی به ارز دیجیتال موجب شده پروژههای زیادی برای کسب آگاهی، تحلیل و رصد و نیاز ارزها توسعه پیدا کنند.
این وبسایتها و دیگر ابزارها به علتهای مختلف برای همه سرمایهگذاران کاربردی هستند که به جز تحلیل سرمایهگذار در درک اطلاعات لحظهای و تاریخی بازار در تصمیمگیری برای معاملههای آگاهانه و بهتر هم کمککننده است و امنیت ارز دیجیتال راهم تضمین میکند که در ادامه به چند نمونه از این وبسایتهای معتبر برای تحلیل پروژه اشاره میکنیم:
در دنیای ارز دیجیتال شناساییکردن پروژههای مشکوک و سرمایهگذاری در ارزهای مشکوک و کلاهبرداریها مانند طرح پانزی از نکات و دغدغههای مهم محسوب میشود برای اینکه بتوان از سرمایهگذاری در ارزهای مشکوک و رمزارزهای تقلبی جلوگیری کرد باید از ابزارهای مختلفی استفاده کرد که در این مطلب به برخی از ابزارهای شناسایی پروژههای مشکوک میپردازیم که شامل:
برای اینکه اعتبار پروژه و امنیت ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار دهید، میتوانید از وبسایتهای برای بررسی اعتبار پروژهها کمک بگیرید که حاوی اطلاعات مفید موثری است و به چند نمونه از مهمترین آنها اشاره میکنیم که عبارتاند از:
با استفادهکردن از ابزارهای ردیابی معاملات مشکوک در ارز دیجیتال بهخصوص در شناساییکردن و جلوگیری از انجام فعالیتهای غیرقانونی مثل کلاهبرداری در ارز دیجیتال، پولشویی، تامین مالی تروریسم و... استفاده میشود. این ابزارها قادر هستند که تراکنشهای مشکوک را شناسایی و در سازمانها و صرافیهای ارز دیجیتال پیگیری کنند. بعضی از جمله این ابزارها عبارتاند از:
کلام پایانی
در این مطلب در مورد انواع مختلف کلاهبرداری در ارز دیجیتال مطالبی بیان شد و به اسکمهای رمزارز دیجیتال و انواع مختلف طرح پانزی اشاره شد. برای اینکه بتوان در پروژههای مختلف مخصوصاً ارز دیجیتال به موفقیت دست پیدا کرد باید با تمام نشانههای کلاهبرداری و رمزارزهای تقلبی در این حوزه و راز امنیت ارز دیجیتال آشنایی پیدا کرد تا مسیر موفقیت را بهراحتی طی کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره آموزش های ارز دیجیتال از صفحه دوره های ما دیدن نمایید.
پیش ثبت نام 5,000,000 تومان
قیمت: 996,000 تومان
قیمت: رایگان!
قیمت: ۱۹,۹۹۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۱,۹۹۶,۰۰۰ تومان
قیمت: رایگان!
هزینه پیشثبتنام: رایگان!
4,996,000 تومان
دیگران در مورد این پست چه میگویند
دیدگاه خود در مورد این پست را با دیگران به اشتراک بگذارید
استفاده از کلمات و محتوای توهینآمیز و غیراخلاقی به هر روشی یا شخصی ممنوع است.
انتشار مطالب غیراقتصادی، تبلیغ سایت، کانال، اطلاعات تماس و لینکهای نامرتبط، غیرمجاز است.
درصورت تخطی از قوانین مذکور پیام حذف شده، حساب کاربری شما مسدود و از طریق مراجع قانونی پیگیری میگردد.
برای ارسال دیدگاه خود میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود به حساب