بازاری برای ایرانیان
در ۲۴ ساعت گذشته
بازار بورس وجود دارد تا سرمایهگذاران همه در مکانی قانونمند و مناسب جمع شوند و به نوعی سود های مالی خود را تقسیم کنند. به نوعی این بازار برای سرمایهگذاران تامین مالی شرکت ها و پروژه های آنها است. با خریدن سهام شرکت های دیگر، سرمایه گذاران نه تنها از سود های شرکت نسبت به مقدار سهام بهرمند میشوند، بلکه از بالا یا پایین رفتن قیمت آن سهام نیز مطلع میشوند.
آخرین آموزشهای آلنداینوست:
قیمت: ۱۹,۹۹۶,۰۰۰ تومان دوره کوچینگ و منتورینگ معاملهگری
قیمت: 11,996,000 تومان دوره کارگاه غیرحضوری هاوینگ بیتکوین
قیمت: رایگان! مینی دوره رایگان مکس تریدر
قیمت: رایگان! دوره رایگان پولسازی از NFT
هزینه پیش ثبتنام: 1,000,000 تومان دوره کارگاه NFT و متاورس
هزینه پیشثبتنام: رایگان! دوره حضوری معاملهگری MTT
بازار کریپتو یا ارز های دیجیتال، بازار فرصت های تکرار نشدنی است. این بازار پر از فرصت های مختلف با ارز های مختلف است که هریک تحلیل و شرایط متفاوتی دارند. در دوره کریپتوکارنسی، تمامی تکنیک ها و روش های تحلیل بازار کریپتو ارائه داده میشود.
هزینه دوره: 9,996,000 تومان دو کریپتو پرو و NFT پلاس
پادکست موفقیت، کپسولی انگیزشی، که به صورت رایگان به شما عزیزان ارائه میشود شامل تکنیک های آرامشی و فضایی با عطر و بوی امید، موفقیت و ثروت است. با ذهنی آرام، دقیق و ثروتمند اهداف مالی خود را یکی پس از دیگری فتح کنید.
دوره نقشهراه، مطالبی آموزشی و برنامهای دقیق برای سال 1402 را به شما ارائه میدهد. این دوره تمامی نکات درباره بازار های مالی همچون طلا، ارز، دلار، خودرو، کریپتو، NFT و غیره را به همراه نحوه سودآوری از آنها در سال 1402 در دسترس شما قرار میدهد.
آخرین اخبار بازار های مالی:
بعد از نظر سنجی درباره ی رئیس جمهوری آمریکا در سال 2024، حجم معاملات کالکشن ترامپ افزایش یافت.
این آخرین گام به سوی تحقق چشم انداز ایلان ماسک از برنامه همه چیز، Web3 WeChat غرب است.
بر اساس یک گزارش جدید، چهار بانک بزرگ در ایالات متحده اکنون مجموعاً 205 میلیارد دلار زیان غیرمستقیم در ترازنامه خود دارند.
یک نهنگ معاملهگر حرفهای توسط گزارشات مشاهده شده که ارز های دیجیتال به ارزش بیش از 90 میلیون دلار را جابهجا کرده است! این ارز ها شامل ETH و... میباشد...
این شایعات که توییتر رمزارز را به آتش کشیده است، آخرین نمونه از اطلاعات نادرست هوش مصنوعی در کار است.
گوگل مدعی است که ابزارهای جدید بسیار کارآمدتر از رویکردهای سنتی مبتنی بر قوانین در تشخیص پولشویی در مقیاس هستند.
در سالهای اخیر سیر بیثباتی دلار و خسارات مالی طلبکار از عدم پرداخت بدهیهایشان توسط آمریکا، به این فکر میافتد که چگونه مبادلات را باز میکنند و به فکر حذف دلار از مبادلات بینالمللی خود بیفتند.
ایلان ماسک در طی مصاحبه ای در CNBC از حق خود برای گفتن چیزهای تحریک آمیز در توییتر دفاع کرد، حتی اگر این اظهارات به او ضرر مالی بزند!
اگر درباره سرمایهگذاری اطلاعات داشته باشید قطعا کلمه «بورس» یا «بورس ایران» را شنیده اید. چرا بورس وجود دارد؟ بازار بورس وجود دارد تا سرمایهگذاران همه در مکانی قانونمند و مناسب جمع شوند و به نوعی سود های مالی خود را تقسیم کنند. به نوعی این بازار برای سرمایهگذاران تامین مالی شرکت ها و پروژه های آنها است. با خریدن سهام شرکت های دیگر، سرمایه گذاران نه تنها از سود های شرکت نسبت به مقدار سهام بهرمند میشوند، بلکه از بالا یا پایین رفتن قیمت آن سهام نیز مطلع میشوند. آیا این بازار ارزش سرمایهگذاری دارد؟ در این مطلب هلدینگ آلنداینوست به این موضوع میپردازد.
مزایای بازار بورس را میتوان به دو شکل تعریف کرد: جزئی و کلی
مزایای جزئی یا کوچک بازار بورس مرتبط با موضوعاتی مانند نقدینگی، بازدهی و قابلیت های سرمایهگذاری هستند. در حال حاظر بیش از 700 نماد در بورس ایران موجود است که میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد. بعضی از آنها ریسک کمتر و بازدهی نسبتا ثابت دارند و بعضی بازدهی بهتر و ریسک بیشتر دارند. برای ورود به این بازار حداقل سرمایه مورد نیازتان 500 هزار تومان خواهد بود که خود مزیت قابل توجهی است. این تنوع باعث انتخاب بیشتر و مدیریت سرمایه بهتر میشود.
مزایای بزرگ یا کلی بازار بورس ایران جمع کردن سرمایه های کوچک و استفاده از آنها برای تاسیس کارخانه ها، شرکت ها و غیره است که دستخوش رشد اقتصادی کشور میشود. بورس همچنین میتواند از رشد تورم جلوگیری کند. با کنترل کردن حجم پول و نقدینگی، دولت قابلیت کنترل تورم را خواهد داشت.
طبق تحقیقات، بلژیک در سال 1531 در آنتورپ دارای بورس اوراق بهادار بود. دلالان و وام دهندگان در آنجا برای رسیدگی به مسائل مربوط به بدهی های تجاری، دولتی و حتی فردی ملاقات میکردند. عجیب است که بخواهیم به بورسی فکر کنیم که منحصراً بر روی سفته و اوراق قرضه معامله میشد، اما در سال 1500 هیچ سهام واقعی وجود نداشت. مورد های زیادی از مشارکت های تجاری و مالی وجود داشت که مانند سهام درآمد ایجاد میکرد، اما هیچ سهم رسمی وجود نداشت که دست به دست شود. در سال 1600، دولت های هلند، بریتانیا و فرانسه همگی به شرکت هایی که هند شرقی داشت، منشور دادند.
در آن زمان، به نظر میرسید که همه در سود هند شرقی و آسیا سهم داشتند، به جز مردم ساکن در آن کشور ها. سفر های دریایی که کالا ها را از شرق باز میگرداند، بسیار پرخطر بودند، بجز خطر دزدان دریایی باربری، خطرات آب و هوایی نیز وجود داشت.
مالکان کشتی برای کاهش خطر خراب شدن ثروتشان توسط کشتی گمشده، مدت ها بود که به دنبال سرمایهگذارانی بودند که برای سفر پول جمع کنند (کشتی و خدمه را در ازای درصدی از درآمد در صورت موفقیتآمیز بودن سفر تجهیز میشدند). این شرکت ها با مسئولیت محدود اولیه اغلب فقط برای یک سفر دوام میآوردند که بعد از مدتی منحل شدند. افراد خبره در بازار ریسک خود را با سرمایهگذاری همزمان در چندین زمینه مختلف گسترش دادند، در نتیجه همه آنها دچار ضرر های هنگفت شدند.
زمانی که شرکت های هند شرقی شکل گرفتند، روش انجام تجارت را تغییر دادند. این شرکت ها سهامی را منتشر کردند که به جای سفر به سفر، سود سهام تمام درآمد های حاصل از تمام سفر هایی را که شرکت ها انجام میدادند، پرداخت میکرد. اینها اولین شرکتهای سهامی مدرن بودند. این به کسب و کارها اجازه داد تا تقاضای بیشتری برای سهام خود داشته باشند و ناوگان بزرگتری بسازند. اندازه شرکت ها، همراه با منشور های سلطنتی، به معنای سود کلان برای سرمایهگذاران بود.
بورس ایران 4 نوع بازار دارد: بورس اوراق بهادار، فرابورس ایران، بورس کالا، بورس انرژی که در ادامه به معرفی هرکدام میپردازیم.
گفتگوی مبتنی بر شکل گیری بورس اوراق بهادار اولین بار در سال 1315 مطرح شد. سپس در سال 1345 قوانین جمع آوری شد و بازار بورس اوراق بهادار در بهمن 1346 شروع به کار کرد. این اوراق به شکل برگه هایی وجود داشتند که قابلیت نقل و انتقال و ارزش مالی داشتند. این اوراق سند های مشارکت فرد و دارای حق او در شرکت های بورسی بودند. بازار بورس اوراق بهادار به 3 قسمت تقسیم میشود:
اوراق صاحبان سهام در بازار بورس
در بازار بورس سرمایه شرکت ها به صورت مساوی پخش میشود. دارندگان سهم، به نوعی از صاحبان شرکت هستند. حقوق آنها با بالا رفتن سود شرکت زیاد و با کم شدن سود شرکت، حقوق آنها نیز کم میشود اما اگر شرکت ورشکسته شود حق صاحبان شرکت باید پرداخت شود.
اوراق بدهی بازار بورس
اوراق بدهی یا قرضه، اوراقی هستند که نسبت به آنها شرکت مورد نظر میبایست مبلغ خاصی را به عنوان سود در زمان مشخص پرداخت کنند. این اوراق نشانگر هیچ نوع مالکیت بر روی شرکت نیست. زمانی که شرکتی قصد شروع فعالیت جدیدی را دارد و نیاز به نقدینگی دارد. شرکت با انتشار یا پخش این اسناد نقدینگی مورد نظر را بدست میاورد.
اوراق مشتقه در بازار بورس
اوراق مشتقه به تنهایی بی ارزش هستند. آنها ارزش خود را با استفاده از کالای فیزیکی (سهام، کالا، نرخ بهره و...) بدست میآورند. خرید و فروش این اوراق هم در بازار بورس و هم در بازار های خارج بورس انجام میشود. این اوراق به 3 دسته کلی تقسیم میشوند:
فرابورس، دومین زیر مجموعه بورس ایران است که این بازار در آبان ماه 1387 شروع به کار کرد. مهم ترین وظیفه این شرکت، هدایت بخشی از بازار سرمایه است که شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را پیدا نکرده و یا تمایل به ورود سریعتر به بازار را دارند. فرابورس و بورس هر دو مانند هم هستند با این تفاوت که فرابورس شرایط راحت تری برای ورود دارد. این بازار به بخش های بازار اول، بازار دوم، بازار سوم، بازار پایه (زرد، نارنجی، قرمز)، بازار های ابزار نوین و بازار شرکت های کوچک و متوسط (SME) تقسیم میشود.
بازار اول: بیشترین مقدار سهام در این بازار وجود دارد و به همین دلیل بیشترین خرید و فروش ها در این بازار انجام میشوند. این بازار دارای دامنه 5% میباشد، برای وورود به این بازار، شرکت ها باید موارد زیر را داشته باشند:
- داشتن سرمایه به مقدار 200 میلیارد ريال (ثبت شده)
- نداشتن ضرر جمع شده
- حداقل 10% سهم شناور
- شرکت باید سود آور باشد
- حداقل باید 2 سال از فعالیت شرکت گذشته باشد
بازار دوم: در این بازار بیشتر سهام شرکت هایی وجود دارد که سهامی عام هستند، این بازار دارای نواسانات 10% است که برای ورود به این بازار شرکت ها این موارد را نیاز دارند.
- حداقل 5% سهام شناور
- داشتن سرمایه به مقدار 200 میلیارد ريال (ثبت شده)
- حداقل 1 سال باید از فعالیت شرکت گذشته باشد
بازار سوم: این بازار به بازار عرضه معروف است. نوسانات این بازار بدون محدودیت هست و یکی از ویژگی های این بازار تخفیف های مالیلتی شرکت ها است.
بازار پایه (زرد، نارنجی، قرمز): بازار پایه دارای سه قسمت زرد، نارنجی و قرمز است که تابلو زرد، دامنه 3%، تابلو نارنجی، دامنه 2% و تابلو قرمز، دامنه 1% می باشد. این بازار نسبت به دیگر بازار ها دارای ریسک خیلی کمتری است.
بازار های ابزار نوین: این بازار تماما مرتبط با اوراقی است که تنها 3 ماه تا سر رسید آنها مانده، مانند : اوراق مشارکت، گواهی سپرده بانکی و...
بازار شرکت های کوچک و متوسط (SME): در این بازار داشتن سهام شناور اجباری نیست، اما نیاز است که حداقل 1 میلیارد ریال سرمایه برای شرکت وجود داشته باشد. شرکت هایی مانند شرکت های دانش بنیان میتوانند به راحتی از این بازار استفاده کنند.
بازار بورس کالا ایران در سال 1382 شروع به کار کرد. این بازار هدف حذف نقص ها، مشکلات و کاستی های بازار سنتی را داشت. در این بازار حجم زیادی از فروشندگان کالا های خود را عرضه میکنند. این کالا ها پس از بررسی توسط کارشناس های مربوطه قیمت میگیرند. این بازار به 4 قسمت تقسیم میشود: بازار فیزیکی، بازار مشتقه، بازار فرعی، بازار مالی
بازار بورس انرژی با هدف ایجاد شفافیت در قیمت کالا، نقدشوندگی و همچنین کشف قیمت در بازار معاملات انرژی به جهت عرضه محصولات نفتی، مشتقات نفتی، برق، گاز طبیعی، زغال سنگ و سایر حامل های انرژی در سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرد. این بازار بستری برای انجام معاملات حامل های انرژی (شامل نفت، گاز، برق و غیره) و اوراق بهادار وابسته به آن ها است، این بازار به سه قسمت فیزیکی، مشتقه و فرعی تقسیم میشود.
جمعبندی
بازار بورس وجود دارد تا سرمایهگذاران همه در مکانی قانونمند و مناسب جمع شوند و به نوعی سود های مالی خود را تقسیم کنند. به نوعی این بازار برای سرمایهگذاران تامین مالی شرکت ها و پروژه های آنها است. با خریدن سهام شرکت های دیگر، سرمایه گذاران نه تنها از سود های شرکت نسبت به مقدار سهام بهرمند میشوند، بلکه از بالا یا پایین رفتن قیمت آن سهام نیز مطلع میشوند. بورس ایران تنها یکی از بازار هایی است که میتوانید در آن سرمایه گذاری کنید. بازار های مالی زیادی همانند بازار کریپتو یا توکن های غیرمثلی (NFT) در سطح جهان وجود دارند که میتوانید در آنها سرمایهگذاری یا معاملهگری کنید و همه این بازار ها در یک مسیر پیش میروند و آن هم ایجاد فرصت های مالی برای سرمایه گذاران، ایجاد نقدینگی بیشتر و گردش مالی بهتر برای جامعه است.
جنس هردوی آنها از سود شرکت است. تفاوت در این است که در بیشتر مواقع با هم برابر نیستند.معمولا مقدار dps از eps شرکت کمتر است. چون شرکتها علاقه دارند بخشی از سود را نزد خود نگهدارند. اما گاهی نیز ممکن است به دلایلی dps از eps بیشتر شود. مثلا شرکت علاوه بر سود امسال، ازسود انباشته ای که از سال گذشته داشته است نیز مقداری را تقسیم کند. این کار باعث می شود که مقدار dps از مقدار eps بیشتر شود.
بازه زمانی مشخصی برای این امر تعیین نشده و بسته به تصمیمات شرکت دارد اما معمولا یک تا نهایتا دو ماه، این افزایش ثبت میگردد.
معمولا افزایش سرمایه هایی که از محل تجدید ارزیابی و یا سود انباشته هستند جذابیت بیشتری داشته و تقاضای بیشتری از طرف خریداران خواهد داشت.
شاخص کل بیانگر میانگینی از معاملات در صنایع بازار بورس می باشد که شاخصه ای برای تحلیل وضعیت کلی بازار محسوب می شود و هم چنین هر صنعتی بسته به بزرگ بودن یا کوچک بودن تاثیر متفاوتی را روی شاخص خواهد گذاشت.
منظور از صندوق های سرمایه گذاری مشترک صندوق هایی هستند که افراد به جای خرید و فروش سهام، نقدینگی خود را در اختیار این صندوق ها گذاشته تا سبد گردان آن ها، نسبت به خرید و فروش اقدام کند. ان ها، واسطه هستند و منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری را از مردم جمع کرده و در سبد متنوع قرار میدهند.