شروع کار در بازار بورس

این مقاله پاسخ به سوالات ابتدایی در خصوص بورس را تفسیر می کند و چگونگی ورود به بورس را مورد بررسی قرار داده است.

شروع کار در بازار بورس

اگر شما به بازارهای مالی علاقه داشته باشید احتمالا کلمه بورس را بارها شنیده اید. اما به راستی بورس چیست؟ و شروع کار در بازار بورس چگونه است؟  هلدینگ آلنداینوست این بار قصد دارد تا بورس را به طور جامع مورد بررسی قرار دهد و هرآنچه که شما برای ورود به دنیای بورس نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهد. پس ادامه ی این مقاله را از دست ندهید.

بورس

تعریف بورس

بورس بخشی از بازارهای مالی است که شما می توانید اوراق بهادر مختلف را در آن مبادله کنید. از جمله ی این اوراق شامل اوراق خزانه، سهام، حق تقدم سهام و اوراق مشتقه است. بورس خود به چهار قسمت تقسیم می شود که شامل بورس انرژی، بورس کالا، بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران است. همه ی این مجموعه ها زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار به فعالیت خود ادامه می دهند.

دلیل تشکیل بازار بورس

به طور کلی بازار بورس در اقتصاد جهانی در جهت تشکیل شدن یک فضای اقتصادی با شفافیت بالا و نظارت جهانی برای فعالیت های اوراق بهادار انجام شده است. سرمایه های خرد و کلان از تمامی سرمایه گذاران در چرخه های کوچک و بزرگ در این بازار گردآوری می شوند و این در واقع یک فرصت برای رشد و افزایش معامله به صورت دو طرفه است.

تاریخچه بازار بورس

شاید برایتان جالب باشد بدانید که برای اولین بار بازار بورس در قرن 18 میلادی در هلند شکل گرفت و اولین شرکتی که سهام خودش در بازار بورس را عرضه کرد، شرکت هند شرقی بود. پس از آن در قرن 19 میلادی بورس لندن و سپس بورس نیویورک شکل گرفت. اکنون بزرگترین بازار بورس، بورس نیویورک است. تاریخ بازار بورس در ایران نیز به سال 1315 برمی‌گردد. بورس اوراق بهادار در ایران در سال 1346 با چالش‌های بیشمار آغاز شد که اولین سهام از بورس اوراق بهادار در بانک توسعه صنعتی و معدنی وارد شد.

برای درک هرچه بهتر بازار بورس و اینکه دقیقا چه چیزی در این بازار معامله می‌شود، بهتر است اطلاعات بیشتری در این‌باره کسب کنیم. بازار بورس بستری است که انواع اوراق بهادار معامله می‌شوداوراق بهادار، اسنادی هستند که نشان‌دهنده مالکیت یا طلب نسبت به یک دارایی یا شرکت هستندانواع اوراق بهادار که در بازار بورس معامله می‌شوند، عبارتند از:

  • سهامسهام، نشان‌دهنده مالکیت نسبت به یک شرکت است. سهامداران شرکت، به نسبت تعداد سهامی که در اختیار دارند، در سود و زیان شرکت سهیم هستند.
  • اوراق قرضه: اوراق قرضه، نشان‌دهنده طلب نسبت به یک شرکت یا سازمان است. دارنده اوراق قرضه، در سررسید اوراق قرضه، مبلغی را به‌عنوان اصل و سود دریافت می‌کند.
  • اوراق مشارکت: اوراق مشارکت، نشان‌دهنده مشارکت در یک طرح یا پروژه است. دارنده اوراق مشارکت، در سود یا زیان طرح یا پروژه سهیم است.
  • اوراق مشتقه: اوراق مشتقه، اوراق بهادار مبتنی بر یک دارایی پایه هستند. قیمت اوراق مشتقه، به قیمت دارایی پایه وابسته است.
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری: صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهادهایی هستند که سرمایه‌های خرد و کلان را جمع‌آوری می‌کنند و در اوراق بهادار مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند.

در ایران، بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالا و بورس انرژی، سه بازار بورس اصلی هستنددر بورس اوراق بهادار تهران، انواع سهام، اوراق قرضه، اوراق مشارکت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری معامله می‌شوددر بورس کالا، انواع کالاهای فیزیکی مانند فلزات، نفت، گاز، محصولات کشاورزی و غیره معامله می‌شوددر بورس انرژی، انواع انرژی مانند نفت، گاز، برق و غیره معامله می‌شود.

به‌طور کلی، بازار بورس، محلی برای معامله اوراق بهادار استاوراق بهادار، ابزارهایی هستند که می‌توانند برای انتقال مالکیت، تأمین مالی و سرمایه‌گذاری استفاده شوند.

کار در بازار بورس

مزیت های بورس

بازار معاملاتی بورس دارای مزیت های زیادی است که شامل موارد زیر است:

  • این بازار از یک حمایت قانونی بهره مند است و در صورتی که تخلفی انجام شود، پیگیری خواهد شد.
  • بازار بورس دارای شفافیت بالایی است و به شکل مداوم گزارش هایی را ارائه می دهد.
  • قابلیت فعالیت به شکل مستقیم و حتی غیر مستقیم در جهت بهره بردن از رشد بازار
  • توانایی به کار بردن سرمایه های خرد در بازار سرمایه بورس
  • با دریافت کد معاملاتی در بورس، ارزش دارایی شما حتی در زمان های تورم حفظ خواهد شد. در واقع میزان ارزش پول به مرور کاهش پیدا می کند و با توجه به میزان تورم در جامعه اگر شما پس انداز خود را سرمایه گذاری نکنید، از میزان ارزش آن کاسته می شود. در حقیقت شما وقتی سهامی از یک شرکت را خریداری می کنید، در سود و زیان آن شرکت نیز سهیم هستید پس با گذشت زمان میزان دارایی های شما متناسب با میزان تورم در جامعه افزایش پیدا کرده و هم چنین سود چشمگیری را به دست خواهید آورد. پس سهم شما با توجه به تورم حفظ خواهد شد.
  • این بازار معامله ای دارای برنامه های معافیتی مالیاتی است.
  • میزان نقد شوندگی دارایی ها در این بازار بورس بسیار بالا است. منظور از این اصطلاح این است که شما می توانید آن را به سرعت به پول نقد تبدیل کنید و این موضوع یکی از مزیت هایی است که بازار بورس نسبت به سایر بازارها مثل بازار مسکن دارد.
  • با عضویت در بورس می توانید در تصمیم گیری های مهم شرکت مشارکت داشته باشید.
  • در صورت رشد اقتصادی در انواع صنایع می توانید از آن بهره مند شوید.

انواع بورس در ایران

همانطور که بالاتر اشاره شد بازار بورس در ایران دارای چهار زیر مجموعه است که در ادامه هر کدام بررسی می شوند.

  • بورس کالا: همانطور که از اسم آن مشخص است، معامله ی انواع مختلفی از کالاها مثل مواد خام اولیه شامل فلزها، نفت، حوزه ی کشاورزی  و ... را شامل می شود. اگر شما به این حوزه از بورس علاقه مند هستید باید کد معاملاتی بورس کالا را بگیرید تا بتوانید فعالیت خود را در این عرصه شروع کنید. برای این منظور به سایت رسمی بازار بورس کالا مراجعه کنید.
  • بورس انرژی: در این نوع از بورس همه ی معامله ها در حوزه ی انرژی مثل نفت، گاز، برق و ... انجام می گردد. در واقع در این بستر تمامی سرمایه گذارانی که علاقه مند به این حوزه هستند می توانند با دریافت یک کد معاملاتی وارد این معاملات می شوند. این فضا یک بستری با شفافیت بالا و کارآمد است که نقدشوندگی آن بسیار بالا است. برای اطلاعت بیشتر در این زمینه به سایت رسمی بورس انرژی وارد شوید.
  • بورس اوراق بهادار: این بورس شامل معامله برای دارایی هایی شرکت ها است. بورس اوراق بهادار معروف به بازار بورس هم است. در واقع این بازار به بازارهای اول و دوم تقسیم می شوند که هر کدام با یکدیگر متفاوت هستند.
  • فرابورس: به طور کلی این نوع بورس دارای ساختاری شبیه به بورس است اما یکسری تفاوت ها در نحوه ی پذیرش برای شرکت های متفاوت را دارد. در واقع شرکت هایی که نمی توانند وارد بازار بورس شوند، سهم هایشان را به یکسری بازار فرابورس انتقال می دهند. در واقع دارایی های موجود در این بازار، اوراقی هستند که توسط شرکت ها پذیرفته شده است.

مفاهیم ابتدایی در بورس

مفاهیم ابتدایی در بورس

برای رشد و پیشرفت در حوزه معاملات بورس باید ابتدا دانش مالی و اصطلاحات آن را به خوبی بشناسید. در این بخش سعی شده تا مفاهیم و تعاریف ابتدایی را مورد بررسی قرار دهیم.

  • سهم: سهم برگه ای است که ارزش دارد یا به اصطلاح به آن ورق بهادار نیز گفته می شود. اگر سهمی بخریم، قسمتی از مالکیت آن شرکت را در اختیار داریم. در واقع به نوعی هر سهم برابر است با تقسیم سرمایه ی یک شرکت بر یک عدد مشخص که ارزش اسمی آن بر اساس قانون 1000 ریال می باشد. به یاد داشته باشید که این میزان ارزش بر اساس هر شرکت و وضعیت مالی آن می تواند متفاوت باشد.

در واقع شرکت ها می توانند سهام خود را به مردم عادی بفروشند تا بتوانند هزینه های خود را پوشش دهند. مثلا اگر شخصی یک سهام شرکتی بخرد، مالکیت قسمتی از آن شرکت را دارد. پس سهامدار توانایی شرکت در سود آن مجموعه را دارد.

  • کد بورس: همه ی کسانی که در این بازار ورود می کنند باید برای ادامه انجام معاملات خود یک شناسه ای تحت عنوان کد بورسی داشته باشند. این کد منحصر به فرد است و با استفاده از سه حرف اول نام خانوادگی شما و 5 عدد به شکل کاملا تصادفی ساخته شده است. توجه داشته باشید که این کد فقط یکبار برای هر فرد ساخته خواهد شد و در صورتی که آن را فراموش کردید می توانید به راحتی رمز آن را بازیابی کنید.
  • شاخص بورس: این شاخص یک وضعیت کلی از بازار بورس را به شما ارائه می دهد. این شاخص از جنبه های متفاوتی این کار را انجام می دهد به طور مثال شاخص کل قیمت، بازده نقدی، شاخص هم وزن و شاخص 50 شرکت فعال در حوزه بورس.
  • نماد معاملاتی: برای اینکه شما بتوانید معاملات را به راحتی و با سرعت بالاتری انجام دهید، هر شرکت حاضر در بازار یک کد معاملاتی به شما داده می شود که معاملات سهام ها برای هر شرکتی با این کد معاملاتی در سامانه های معاملاتی ممکن خواهد شد.
  • کارگزار ناظر: برای انجام معامله ها در بازارهای سرمایه یک کارگزار ناظر یا واسطه گر راهنمایی خواهد کرد. در واقع بعد از اینکه شما کد بورسی خود را گرفتید، برای ادامه مسیر، کارگزار ناظر فعالیت خودش را شروع می کند.
  • صندوق های سرمایه گذاری: یکی از ابزارها برای سرمایه گذاری در بازار بورس، صندوق سرمایه گذاری است. در واقع کار این صندوق ها این است که با ساده ساختن فرآیند سرمایه گذاری در بورس، شما می توانید با فعالیت های غیر مستقیم در بازار بورس، سود به دست آورید. این صندوق ها دارای انواع متنوعی هستند و به نوعی یک فرصت برای سرمایه گذاران بازار بورس به شمار می روند. معامله گران حرفه ای در این بازار مدیریت کردن این دارایی های را بر عهده دارند.

صندوق های سرمایه گذاری در انواع مختلف وجود دارند و شامل موارد زیر است:

صندوق سرمایه گذاری سهامی، صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت، صندوق سرمایه گذاری مختلط، صندوق سرمایه گذاری طلا، صندوق سرمایه گذاری قابل معامله، صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری، صندوق سرمایه گذاری پروژه، صندوق سرمایه گذاری مربوط به زمین و ساختمان، صندوق سرمایه گذاری شاخصی، صندوق سرمایه گذاری جسورانه، صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازار گردانی.

چگونگی ورود به بازار بورس

گام اول: کد بورسی

 اولین مرحله دریافت کد بورسی است. که در ادامه توضیح می دهیم که چگونه می توانید این کد بورسی را تهیه کنید.

بالاتر مفهوم کد بورسی به طور کامل توضیح داده شد و شاید برایتان سوال پیش بیاید که چگونه می توان کد بورسی خود را تهیه کنید. برای انجام این کار روش های متفاوتی وجود دارد. در اولین روش شما می توانید به راحتی با مراجعه کردن به کارگزاری و با به همراه داشتن مدارک شناسایی، کد بورسی خود را تحویل بگیرید.

در روش دوم می توانید این کار را به شکل مجازی و با مراجعه به سایت کارگزاری ثبت نام خود را کامل کنید. مدارکی که برای دریافت کردن کد بورسی به آن نیاز است شامل موارد زیر می باشد:

تصویر و اصل کارت ملی، اصل و تصویر شناسنامه، مشخصات حساب بانکی شما که شامل شماره حساب، کد و نام شعبه، نوع حساب، نام بانک، فرم مشخصات مشتریان حقیقی، فرم درخواست کد معاملات آنلاین، فرم قرار داد انجام معاملات اینترنتی.

گام دوم: ثبت نام در کارگزاری

یکی از شعب های کارگزاری را انتخاب و به آن مراجعه کنید. اگر تمایل به مراجعه حضوری ندارید، خدمات آنلاین نیز از طریق این کارگزاری ها فراهم شده است.

بعد از دو مراحل بالا می توانید تعاملات خود را در بازار بورس شروع کنید.

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس

برای سرمایه گذاری در بورس دو روش کلی وجود دارد که در ادامه بررسی شده است:

سرمایه گذاری به روش مستقیم: در این روش از سرمایه گذاری بعد از افتتاح حساب بانکی خود در کارگزاری ها به شکل کاملا مستقیم می توانید به خرید و فروش سهم بپردازید. در واقع در روش سرمایه گذاری به صورت مستقیم می توانید به وسیله تلفن یا اینترنت بازار بورس را رصد و وارد عملیات خرید و فروش سهام شرکت های موجود در بورس کنید.

برای اینکه شما بتوانید در این بازار موفقیت های زیادی را کسب کنید باید اطلاعات و آگاهی بازار سرمایه و بورس را داشته باشید. در واقع در صورت عدم حرفه ای بودن در این بازار ممکن است با شکست مواجه شوید چرا که ممکن است با ریسک و چالش های بیشماری رو به رو شوید. بنابراین حرفه ای بودن در روش مستقیم یک امر ضروری است.

سرمایه گذاری به روش غیر مستقیم: در این روش شما بازار بورس را به شکل مداوم مورد بررسی قرار داده و به افراد متخصص در این حوزه مراجعه و از آنها می خواهید تا به شما کمک کنند. در واقع این روش مناسب کسانی است که وقت کافی برای تحلیل و بررسی بازار بورس را ندارند اما علاقه دارند تا در این عرصه وارد شده و سرمایه گذاری کنند. روش غیر مستقیم سرمایه گذاری با تکیه بر دانش، مهارت و تجربه ی فرد متخصص است که منجر به رشد سرمایه شما می شود. سرمایه گذاری به روش غیر مستقیم نیز دارای انواع متفاوتی است و شامل: سرمایه گذاری کردن در صندوق های سرمایه گذاری و سرمایه گذاری در بورس به وسیله سبدگردان ها است.

مفهوم سبد گردانی

سبد گردانی یعنی افراد دوره دیده با تکیه بر علم و تجربه ای که به دست آوردند، متناسب با هدف های بلند مدت و میزان ریسکی که مشتری می پذیرد، خرید و فروش سهام را انجام دهد. هدف نهایی سبد گردان این است که بتواند سرمایه را با میزان معقولی از ریسک افزایش دهد. سبد گردانی یا مدیریت سبد سرمایه به این بستگی دارد که نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید طیف سرمایه گذاری را تحلیل کنید.

در سبدگردانی بورس، سرمایه‌گذار مالکیت اوراق بهادار خود را حفظ می‌کند، اما مدیریت آن را به سبدگردان واگذار می‌کندسبدگردان با توجه به شرایط و اهداف سرمایه‌گذار، سبدی از اوراق بهادار را تشکیل می‌دهد که می‌تواند شامل سهام، اوراق مشارکت، اوراق قرضه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سایر اوراق بهادار باشد.

سبدگردانی بورس

مراحل سبدگردانی بورس

مراحل سبدگردانی بورس به‌صورت زیر است:

  1. عقد قرارداد بین سرمایه‌گذار و سبدگردان: در این مرحله، سرمایه‌گذار مشخصات خود، اهداف سرمایه‌گذاری و سطح ریسک‌پذیری خود را به سبدگردان اعلام می‌کند. سبدگردان نیز بر اساس این اطلاعات، سبدی از اوراق بهادار را برای سرمایه‌گذار تشکیل می‌دهد.
  2. توزیع سرمایه در سبد: سبدگردان پس از تشکیل سبد، سرمایه سرمایه‌گذار را در بین اوراق بهادار موجود در سبد توزیع می‌کند.
  3. مدیریت سبد: سبدگردان به‌صورت مستمر سبد سرمایه‌گذار را مدیریت می‌کند و در صورت لزوم، اقدام به خرید، فروش یا نگهداری اوراق بهادار موجود در سبد می‌کند.

مزایا و معایب سبدگردانی بورس

مزایا:

  • کاهش ریسک سرمایه‌گذاری: سبدگردان با توزیع سرمایه در بین اوراق بهادار متنوع، ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد.
  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه: سرمایه‌گذار با سپردن مدیریت سرمایه خود به سبدگردان، می‌تواند در زمان و هزینه خود صرفه‌جویی کند.
  • افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری: سبدگردان با استفاده از دانش و تجربه خود، می‌تواند بازدهی سرمایه‌گذاری را افزایش دهد.

معایب:

  • هزینه‌های سبدگردانی: سبدگردانی هزینه‌هایی مانند کارمزد مدیریت، کارمزد معاملات و سایر هزینه‌ها را به همراه دارد.
  • عدم استقلال سرمایه‌گذار: سرمایه‌گذار در سبدگردانی، استقلال خود را در تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری از دست می‌دهد.

شرایط سبدگردانی بورس

برای استفاده از خدمات سبدگردانی بورس، سرمایه‌گذار باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • حداقل سرمایه: حداقل سرمایه مورد نیاز برای سبدگردانی بورس در شرکت‌های مختلف متفاوت است.
  • داشتن کد بورسی: سرمایه‌گذار باید دارای کد بورسی باشد.
  • عقد قرارداد با سبدگردان: سرمایه‌گذار باید با یک شرکت سبدگردان معتبر قرارداد منعقد کند.

انتخاب شرکت سبدگردان

برای انتخاب یک شرکت سبدگردان معتبر، سرمایه‌گذار باید به نکات زیر توجه کند:

  • مجوز فعالیت: شرکت سبدگردان باید دارای مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار باشد.
  • تجربه و سابقه: شرکت سبدگردان باید دارای تجربه و سابقه کافی در زمینه سبدگردانی باشد.
  • تیم مدیریتی: تیم مدیریتی شرکت سبدگردان باید از افراد متخصص و باتجربه تشکیل شده باشد.
  • عملکرد گذشته: عملکرد گذشته شرکت سبدگردان را بررسی کنید.

ویژگی‌های یک سبدگردانی خوب در بورس

یک سبدگردانی بورس خوب، ویژگی‌های زیر را دارد:

  • مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار: شرکت سبدگردان باید دارای مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار باشداین مجوز نشان‌دهنده صلاحیت شرکت سبدگردان برای ارائه خدمات سبدگردانی است.
  • سابقه و تجربه کافی: شرکت سبدگردان باید دارای سابقه و تجربه کافی در زمینه سبدگردانی باشداین تجربه به شرکت سبدگردان کمک می‌کند تا در شرایط مختلف بازار، تصمیمات درستی اتخاذ کند.
  • تیم مدیریتی متخصص و باتجربه: تیم مدیریتی شرکت سبدگردان باید از افراد متخصص و باتجربه تشکیل شده باشداین افراد باید دانش و تجربه کافی در زمینه تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و سایر حوزه‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری داشته باشند.
  • عملکرد گذشته موفق: عملکرد گذشته شرکت سبدگردان را بررسی کنیداگر شرکت سبدگردان در گذشته عملکرد موفقی داشته است، احتمال موفقیت آن در آینده نیز بیشتر است.
  • هزینه‌های مناسب: هزینه‌های سبدگردانی می‌تواند متفاوت باشدسرمایه‌گذار باید هزینه‌های سبدگردانی را با توجه به شرایط خود بررسی کند.

علاوه بر این ویژگی‌ها، سرمایه‌گذاران باید به نکات زیر نیز توجه کنند:

  • سبدگردانی متناسب با اهداف و شرایط سرمایه‌گذار: سبدگردان باید سبدی را برای سرمایه‌گذار تشکیل دهد که متناسب با اهداف و شرایط او باشدبه‌عنوان مثال، سبدگردانی برای سرمایه‌گذارانی که ریسک‌پذیری بالایی دارند، متفاوت از سبدگردانی برای سرمایه‌گذارانی است که ریسک‌پذیری پایینی دارند.
  • ارتباط مناسب با سرمایه‌گذار: شرکت سبدگردان باید ارتباط مناسبی با سرمایه‌گذار داشته باشد و اطلاعات لازم را در اختیار او قرار دهداین ارتباط به سرمایه‌گذار کمک می‌کند تا از عملکرد سبد خود آگاه باشد.

تابلو خوانی در بورس

تابلو خوانی به معنی مورد بررسی قرار دادن داده‌های ابتدایی معاملات و نحوه‌ی عملکرد آن در بازار سهام است. اغلب سهام داران از تابلو خوانی در کنار تحلیل تکنیکال و بنیادی استفاده می‌کنند چرا‌که دید بسیار خوبی نسبت به آینده به مخاطب می‌دهد. در‌واقع تصمیم‌گیری سهام‌داران درباره‌ی معاملاتشان از طریق تابلو خوانی اتفاق می‌افتد. با استفاده از تابلو خوانی می توان در مدت زمان کوتاه اطلاعات زیادی درباره‌ی گذشته و آینده دنیای بورس دریافت کرد. لازم به ذکر است که تابلو خوانی خود دارای یک اصولی است تا به نتایج سودمندی منتهی شود و در غیر اینصورت نتیجه‌ی مثبتی نخواهد داشت. برای تابلو خوانی راحت‌تر و کسب اطلاعات دقیق‌تر توصیه می‌شود به سایت بازار بورس بروید و از آنجا توسط گزینه‌ی فیلتر‌نویسی به شبه کدها و یا اسکریپت‌ها دسترسی پیدا خواهید کرد که برای تابلو خوانی بسیار مفید است. در‌واقع فیلترنویسی در تابلو خوانی بسیار اهمیت دارد و توسط این ویژگی می‌توانید به فیلد و دسته‌بندی مدنظرتان دسترسی سریع داشته باشید.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال در بورس

برای ورود به بازارهای مالی باید علم انواع تحلیل ها را بیاموزید که یکی از آنها تحلیل تکنیکال است. این تحلیل رفتار آینده یک دارایی را بر اساس رفتار آن در گذشته پیش بینی می کند. در واقع معامله گران معتقدند که در روش تحلیل تکنیکال چگونگی عملکرد یک دارایی را فقط با بررسی آن در گذشته می توان پیش بینی کرد و این روش بسیار قابل اطمینان است.

3 اصل اساسی در تحلیل تکنیکال

به طور کلی تحلیل گران تحلیل تکنیکال به 3 اصلی اساسی معتقدند که شامل موارد زیر است:

تاریخ تکرار می شود: تحلیل گران در این روش باور دارند که همه چیز در تاریخ تکرار می شود و قیمت ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این روش با اینکه بیش از 100 سال در حال استفاده است اما با این حال تحلیل گران اعتقاد دارند که این روش هم چنان کاربردی و قابل اطمینان است.

قیمت ها در روند حرکت می کنند: در این روش تحلیل، تحلیل گران معتقدند قیمت ها در یک روندی در حرکت هستند و ادامه روند گذشته بیشتر محتمل است تا حرکت های جدید و نامنظم.

بازار به شکل کارا عمل می کند: در واقع تحلیل گران معتقدند که همه چیز قیمت گزاری شده است و به عرضه و تقاضا بستگی دارد. تجزیه و تحلیل حرکت قیمت ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

تحلیل بنیادی در بورس

این تحلیل بر پایه ی اطلاعات کنونی یک شرکت استوار است و بر اساس دو دسته قابل تقسیم بندی است. تحلیل بنیادی به دو دسته کمی و کیفی تقسیم می شود. تحلیل های کمی به وسیله ی اعداد قابل بررسی هستند در حالیکه عوامل کیفی با مشخصات کیفی مشخص خواهد شد. در واقع ویژگی های کیفی کمی نامحسوس هستند اما عوامل کمی با میزان درآمد، کادر اجرایی، سود و ... تعیین می شود.

عوامل موثر در تحلیل بنیادی

  • صورت های مالی: با استفاده از صورت های مالی می توانید گزارشات مالی را تحلیل کنید و با آن قیمت ها را بررسی کنید.
  • ترازنامه: در واقع مفهوم ترازنامه میزان دارایی ها، بدهی ها و ... است که در پایان دوره های مالی به شما نشان خواهد داد.
  • صورت های سود و زیان: یکی از صورت های مالی بسیار با اهمیت صورت سود و زیان است که از جمله پارامترهای مهم برای شرکت ها است.
  • صورت جریان وجوه نقد: این صورت نیز از جمله گزارشات مالی با اهمیت است که توسط این صورت می توانید جریان های سرمایه گذاری، تامین مالی و فعالیت های عملیاتی را تحلیل کنید.

جمع بندی

امروزه تب و تاب بازار بورس رو به افزایش است و اشخاص زیادی علاقه دارند تا وارد بازار و معاملات بورسی شوند. این مقاله سعی داشته تا پاسخ به سوال چگونگی شروع کار در بازار بورس را به زبان ساده برای افراد مبتدی و غیر حرفه ای بیان کند. برای توضیح مفهوم بورس ابتدا مفاهیم اولیه و اصطلاحات بیان  شده و سپس سعی شده تا انواع روش های ورود به دنیای بورس را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی برای سرمایه گذاری در این بازار شما باید آگاهی خود در زمینه ی بازارهای مالی افزایش دهید تا بتوانید موفقیت کسب کنید در غیر اینصورت با چالش های متفاوتی رو به رو خواهید شد. هلدینگ آلند اینوست اینجاست تا شما در مسیر درست و آگاهانه ای از بورس قدم بردارید.

بازار بورس ایران: پلی برای سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی

بازار بورس ایران یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصاد کشور است که با فراهم کردن بستری شفاف برای خریدوفروش سهام، به توسعه شرکت‌ها و رشد اقتصادی کمک می‌کند. بورس نه‌تنها مکانی برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان است، بلکه ابزاری برای شفافیت و ارزش‌گذاری دقیق دارایی‌ها نیز محسوب می‌شود.

ساختار و عملکرد بورس ایران

بازار بورس ایران از دو بخش اصلی تشکیل شده است:

  • بورس اوراق بهادار تهران: که محلی برای خریدوفروش سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده است.
  • فرابورس ایران: که بستری برای معامله سهام شرکت‌هایی است که شرایط سخت‌گیرانه بورس تهران را ندارند.

سهام، اوراق بدهی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، و ابزارهای مشتقه از جمله ابزارهایی هستند که در این بازار معامله می‌شوند.

مزایای سرمایه‌گذاری در بورس ایران

سرمایه‌گذاری در بورس ایران مزایای متعددی دارد:

  • شفافیت: قوانین و مقررات بورس، اطلاعات مالی شرکت‌ها را برای سرمایه‌گذاران به صورت شفاف ارائه می‌کند.
  • سودآوری: امکان دریافت سود نقدی از سهام یا کسب سود از افزایش قیمت سهام وجود دارد.
  • تنوع در ابزارهای مالی: از سهام تا اوراق مشارکت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری، تنوع گسترده‌ای در بازار بورس وجود دارد.

چالش‌های بورس ایران

در کنار مزایا، بازار بورس ایران با چالش‌هایی نیز مواجه است:

  • نوسانات شدید: تغییرات قیمتی ناشی از عوامل سیاسی و اقتصادی می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری را افزایش دهد.
  • شفافیت اطلاعات: با وجود پیشرفت‌ها، برخی اوقات کمبود اطلاعات شفاف یا تأخیر در ارائه آن‌ها مشکل‌ساز است.
  • تأثیر عوامل خارجی: تحریم‌ها و نوسانات نرخ ارز از جمله عواملی هستند که بر عملکرد بازار بورس اثر می‌گذارند.

آینده بازار بورس ایران

با ورود شرکت‌های جدید، توسعه ابزارهای مالی نوین، و بهبود زیرساخت‌ها، آینده روشنی برای بازار بورس ایران پیش‌بینی می‌شود. افزایش آگاهی عمومی، جذب سرمایه‌های خارجی، و اصلاحات ساختاری می‌تواند این بازار را به یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد ایران تبدیل کند.

بازار بورس ایران همچنان به رشد و تکامل خود ادامه می‌دهد و با توجه به اهمیت آن در تأمین مالی و شفافیت اقتصادی، نقش کلیدی در توسعه پایدار کشور ایفا می‌کند

آموزش بورس

آخرین پست های این دسته را مشاهده کنید

آموزش رایگان ثبت نام در بروکرهای فارکس
آموزش رایگان ثبت نام در بروکرهای فارکس

برای شروع معامله در فارکس، ابتدا باید در یک بروکر معتبر ثبت‌نام کنید. در این راهنمای رایگان، مراحل ثبت‌نام در بروکرهای فارکس را گام‌به‌گام و با جزئیات آموزش می‌دهیم.

10 تریدر برتر فارکس
10 تریدر برتر فارکس

بهترین تریدرهای فارکس: 1-جورج سوروس 2-پل تودور جونز 3-ریچارد دنیس 4-بیل لیپشوتز 5-استنلی دراکن میلر 6-اندرو کریگر 7-بروس کوونر 8-جو لوئیس 9-مارتین اس. شوارتز 10-مایکل مارکوس

خرید سهام برای بلند مدت در بورس
خرید سهام برای بلند مدت در بورس

خرید سهام برای بلند مدت در بورس و حتی دیگر بازارهای مالی میتواند نوعی هنر هم باشد یعنی یک فرد تحلیلگر به هنرمندانه ترین شکل ممکن بتواند بهترین سهام یا سهام ها را برای سرمایه گذاری طولانی مدت مشخص کند

مزایای فارکس نسبت به سایر بازارها
مزایای فارکس نسبت به سایر بازارها

گفت یکی از مزایای فارکس این است که بازار فارکس یک بازار بین‌المللی است که در تمام روزهای هفته و به صورت ۲۴ ساعته فعال است. این ویژگی منحصر به فرد باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران بتوانند در هر زمانی که بخواهند، معاملات خود را انجام دهند.

فارکس یا بورس
فارکس یا بورس

سرمایه‌گذاری در بازار بورس یکی از روش‌های معمول برای کسب سود و افزایش دارایی‌ها است که بسیاری از افراد و شرکت‌ها از آن بهره می‌برند. این فرایند، از مراحل گسترده‌ای تشکیل شده است که نیازمند شناخت و آگاهی از بازار و ابزارهای مالی می‌باشد.

بروکر اپوفایننس [بونس با امتیازات ویژه]
بروکر اپوفایننس [بونس با امتیازات ویژه]

در این محتوا نحوه ی آموزش و کار با پلتفرم اوپو فایننس آموزش داده شده است.

شروع کار در بازار بورس
شروع کار در بازار بورس

این مقاله پاسخ به سوالات ابتدایی در خصوص بورس را تفسیر می کند و چگونگی ورود به بورس را مورد بررسی قرار داده است.

حیدری: عرضه نفت در بورس کالا این انرژی را از انحصار عده‌ای خاص خارج می‌کند
حیدری: عرضه نفت در بورس کالا این انرژی را از انحصار عده‌ای خاص خارج می‌کند

نماینده کرمانشاه در مجلس گفت: عرضه نفت در بورس کالا این انرژی را از انحصار عده خاصی خارج می‌کند و باعث می‌شود بر تعداد خریداران و فروشندگان نفت ما افزوده شود.

ریزش صف‌های بازار سهام /395 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شد
ریزش صف‌های بازار سهام /395 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شد

طبق گزارش های بدست آمده در آخرین روز معاملاتی هفته روند صعودی شاخص‌ کل بورس تهران ادامه یافت و برای چهارمین روز متوالی رشد کرد.

عرضه اولیه جدید به روش ترکیبی در بورس
عرضه اولیه جدید به روش ترکیبی در بورس

عرضه اولیه ۱۵ درصد از سهام کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان به روش ترکیبی در دو مرحله امروز شنبه انجام می شود.

دیدگاه کاربران

دیگران در مورد این پست چه میگویند

دیدگاه شما چیست

دیدگاه خود در مورد این پست را با دیگران به اشتراک بگذارید

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر روشی یا شخصی ممنوع است.
انتشار مطالب غیراقتصادی، تبلیغ سایت، کانال، اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط، غیرمجاز است.
درصورت تخطی از قوانین‌ مذکور پیام حذف شده، حساب کاربری شما مسدود و از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌گردد.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای ارسال دیدگاه خود میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب